Грчка најбоља дестинација

Међу добитницима признања "Златно туристичко срце Југоисточне Европе" су Специјална болница "Меркур" у Врњачкој Бањи, Београд за културни туризам, "Шешир мој" у Скадарлији за најбољи ресторан у региону, а Специјално признање биће уручено Гучи, саопштио је  Међународни центар за развој туризма и угоститељства “САЦЕН Интернешенел”.

Путовања 18.02.2015 | 09:26
Грчка најбоља дестинација

Додела признања "Златно туристичко срце" биће организована 24. априла 2015. у ресторану "Шешир мој" у Скадарлији. У склопу туристичке акције “Бирајмо најуспешније у туризму Југоисточне Европе 2014”, међународна туристичка патрола “САЦЕН Интернешенела је, осим Србије, обишла и Турску, Румунију, Бугарску, Словенију, Хрватску, Македонију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Тунис, Малту и Грчку, након чега је међународни стручни жири изабрао најбоље.

Најбољом туристичком дестинацијом Југоисточне Европе проглашена је Грчка, док је ласкаву титулу “најбоље туристичко место” понела Опатија. Шампион здравственог туризма Југоисточне Европе је Специјална болница “Меркур” у Врњачкој Бањи, спортског туризма - Бања Лука, а Београд - културног туризма.

Охрид је овогодишњи шампион континенталног туризма, а Брзеће омладинског туризма.

Хотелски едукативни центар - Милочер проглашен је за најбољи тренинг центар у региону, док је “Златна чаша гостољубља” отишла у словеначки Порторож. Популарна признања “Златно туристичко срце” биће додељена и заслужним појединцима - Хамиду Хаџићу из Сарајева, као интернационалном витезу кулинарства Југоисточне Европе, туристичком репортеру године," Радован Бранков ", Бојану Пандуровићу из Беча и Михајлу Берчеку из Новог Сада, као личности године туристичког новинарства у регији.

Специјално признање биће уручено Гучи, поводом 55. година постојања у манифестационом туризму региона и Националној асоцијацији туристичких агенција - YУТА, за изузетан допринос у пословању туристичких агенција региона југоисточне Европе (више од 60 година).

“Мимозафест” у Херцег Новом биће проглашен најбољом туристичком манифестацијом Југоисточне Европе, док ће награда за најбољи ресторан припасти ресторану “Шешир мој” у Скадарлији, у ком ће 24. априла 2015. године бити одржана свечана додела признања “Златно туристичко срце”, за време отварања летње туристичке сезоне у Скадарлији, наведено је у саопштењу "Сацен Интернешенела".

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

18.02.2015 16:22

На залост да ли је најбоља дестинација не вјерујем. За нас из ЕУ агенције за осигурање не зеле да гарантују касњења летова као ни страјкове. Знајуци да ако Грци не добију кредит следеци мјесец неце моци исплатити плату, грци су пред банкротом. А кад дрзава пропадне нема бас неку велику љубав према туристима него гњев пре према странцима, власти свима. Погледајте како се људи понасају овде код нас кад су сиромасни у Румунији, Бугарској, Босни, Србији, замислите кад вам казу да нема плате за доктора следецег мјесеца, па мука вам је вама самима а не да трците да угостите неког. А Као туриста нимало вам није свеједно.

ОДГОВОРИТЕ