Čović se opet ''našao prozvan''?!

"Mi se nikad nećemo ponašati kao neki u slučajevima Tomašević, Vidačić, Vujanić, Bogdanović, Ostojić...“, kaže prvi čovek Zvezde povodom glasina da su crveno-beli “krivi“ za odlazak Đorđa Gagića iz Partizana.

Košarka 18.02.2015 | 10:20
Čović se opet ''našao prozvan''?!

Pre četiri godine na ivici propasti, danas među 16 najboljih timova u Evropi. Matrica je koju prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović uporno ponavlja kad god neko dovede pod sumnju rad bilo aktuelnog rukovodstva, bilo stručnog štaba. Crveno-beli su, kako ističe u opširnom intervjuu za Večernje novosti, na pravom putu pred odlučujući deo sezone, ali stalno insistiranje na tome da bi sve osim osvajanja svih trofeja na domaćoj sceni bilo katastrofalno vidi samo kao jedan od "perfidnih trikova" ili "zamena teza".
"Svaki trofej je važan i svaki se osvaja, a to znači da na terenu možeš da budeš bolji od protivnika", navodi Čović u intervjuu za Večernje novosti.

Poseban deo posvetio je Zvezdinim finansijama rekavši da državni novac pokrije manje od 20 odsto budžeta, prevashodno na osnovu sponzorskog ugovora sa Telekomom, jedinim javnim preduzećem koje pomaže crveno-belima. Budžet se u značajnoj meri puni prodajom ulaznica. I upravo zbog toga...
"Ovo je odgovor na još jedno pitanje koje se provlači u javnosti i donosi nedoumicu među dežurnim dušebrižnicima - zašto se utakmice Evrolige igraju u Kombank areni, a ne u Pioniru", nedvosmisleno će Čović izbacujući finansijski aspekt u prvi plan.

Ne rade to samo u Zvezdi. Novac, odnosno manjak novca, glavna je tema i na konferencijama Partizana ove sezone. Novac i Crvena zvezda. Košarkaška javnost pribojava se novog, opasno podgrevanja osnoca između beogradskih večitih rivala.
"Verbalni napadi sporadično traju od početka sezone i to je nešto što se ponavlja već nekoliko godina. Dovoljno je samo pogledati njihove konferencije za medije, u kojima se skoro svaki put na ovaj ili onaj način pominje Crvena zvezda. Mi nemamo takav pristup, jer gledamo samo u svoje dvorište. Ćutanje je naš način borbe za smirivanje tenzija, i to je još jedan dokaz da nismo isti".

Dakle, nema straha povodom eventualnog susreta sa Partizanom već u polufinalu plej ofa Jadranske lige?
"Ne znam na kakvu vrstu straha mislite. Da li ovim pitanjem aludirate na strah od arbitara i suđenja nakon utakmice u Novom Mestu, gde nam je dosuđeno čak pet tehničkih grešaka, zbog čega su isključeni Branko Lazić i trener Radonjić, ili na nešto drugo. Još ne znamo ko će nam biti rival u polufinalu plej-ofa, ali već sada mogu da vam kažem da se Crvena zvezda ne plaši nijednog protivnika, a pažljivo pratimo kreiranje raznih scenarija iz prethodnih godina, jer su svi učesnici i dalje prisutni".

"Neosnovane i zlonamerne" kritike čak i velikih zvezdaša Čović komentariše tvrdnjom da je to postalo moderno, pa u nekim slučajevima i unosno zanimanje. Ali otrovne strelice crno-belih nešto teže trpi. Pa i onu priču da je Crvena zvezda nudila ugovor Đorđu Gagiću i tako uticala na odlazak centra crno-belih iz Partizana.
"Nije tačno. Postojali su određeni kontakti tokom prelaznog roka, ali ništa konkretno, kao uostalom i sa mnogim drugim igračima, jer je to bilo vreme sklapanja tima. Prelazni rokovi i služe da igrači promene sredinu i ne vidim u čemu je tu problem. Takođe, ne znam na koji način Crvena zvezda može da ima veze sa transferom Gagića u turski Gazijentep. Čini mi se da se iza toga kriju određena proslavljena košarkaška imena koja sada obavljaju poslove menadžera, a oni nemaju nikakve veze sa Zvezdom. I moram da kažem da se mi nikad nećemo ponašati kao neki u slučajevima: Dejan Tomašević, Dragoljub Vidačić, Miloš Vujanić, Luka Bogdanović, Đuro Ostojić, Ivan Marinković, a da ne pominjem Mačvana, Đekića, Miljenovića, izvinjavam se onima koje sam zaboravio da spomenem", podseća Čović na brojne igrače koje je Partizan "oteo" konkurenciji dok je bio na vrhuncu snage i završava intervju za Večernje novosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar