Човић се опет ''нашао прозван''?!

"Ми се никад нећемо понашати као неки у случајевима Томашевић, Видачић, Вујанић, Богдановић, Остојић...“, каже први човек Звезде поводом гласина да су црвено-бели “криви“ за одлазак Ђорђа Гагића из Партизана.

Кошарка 18.02.2015 | 10:20
Човић се опет ''нашао прозван''?!

Пре четири године на ивици пропасти, данас међу 16 најбољих тимова у Европи. Матрица је коју први човек Црвене звезде Небојша Човић упорно понавља кад год неко доведе под сумњу рад било актуелног руководства, било стручног штаба. Црвено-бели су, како истиче у опширном интервјуу за Вечерње новости, на правом путу пред одлучујући део сезоне, али стално инсистирање на томе да би све осим освајања свих трофеја на домаћој сцени било катастрофално види само као један од "перфидних трикова" или "замена теза".
"Сваки трофеј је важан и сваки се осваја, а то значи да на терену можеш да будеш бољи од противника", наводи Човић у интервјуу за Вечерње новости.

Посебан део посветио је Звездиним финансијама рекавши да државни новац покрије мање од 20 одсто буџета, превасходно на основу спонзорског уговора са Телекомом, јединим јавним предузећем које помаже црвено-белима. Буџет се у значајној мери пуни продајом улазница. И управо због тога...
"Ово је одговор на још једно питање које се провлачи у јавности и доноси недоумицу међу дежурним душебрижницима - зашто се утакмице Евролиге играју у Комбанк арени, а не у Пиониру", недвосмислено ће Човић избацујући финансијски аспект у први план.

Не раде то само у Звезди. Новац, односно мањак новца, главна је тема и на конференцијама Партизана ове сезоне. Новац и Црвена звезда. Кошаркашка јавност прибојава се новог, опасно подгревања осноца између београдских вечитих ривала.
"Вербални напади спорадично трају од почетка сезоне и то је нешто што се понавља већ неколико година. Довољно је само погледати њихове конференције за медије, у којима се скоро сваки пут на овај или онај начин помиње Црвена звезда. Ми немамо такав приступ, јер гледамо само у своје двориште. Ћутање је наш начин борбе за смиривање тензија, и то је још један доказ да нисмо исти".

Дакле, нема страха поводом евентуалног сусрета са Партизаном већ у полуфиналу плеј офа Јадранске лиге?
"Не знам на какву врсту страха мислите. Да ли овим питањем алудирате на страх од арбитара и суђења након утакмице у Новом Месту, где нам је досуђено чак пет техничких грешака, због чега су искључени Бранко Лазић и тренер Радоњић, или на нешто друго. Још не знамо ко ће нам бити ривал у полуфиналу плеј-офа, али већ сада могу да вам кажем да се Црвена звезда не плаши ниједног противника, а пажљиво пратимо креирање разних сценарија из претходних година, јер су сви учесници и даље присутни".

"Неосноване и злонамерне" критике чак и великих звездаша Човић коментарише тврдњом да је то постало модерно, па у неким случајевима и уносно занимање. Али отровне стрелице црно-белих нешто теже трпи. Па и ону причу да је Црвена звезда нудила уговор Ђорђу Гагићу и тако утицала на одлазак центра црно-белих из Партизана.
"Није тачно. Постојали су одређени контакти током прелазног рока, али ништа конкретно, као уосталом и са многим другим играчима, јер је то било време склапања тима. Прелазни рокови и служе да играчи промене средину и не видим у чему је ту проблем. Такође, не знам на који начин Црвена звезда може да има везе са трансфером Гагића у турски Газијентеп. Чини ми се да се иза тога крију одређена прослављена кошаркашка имена која сада обављају послове менаџера, а они немају никакве везе са Звездом. И морам да кажем да се ми никад нећемо понашати као неки у случајевима: Дејан Томашевић, Драгољуб Видачић, Милош Вујанић, Лука Богдановић, Ђуро Остојић, Иван Маринковић, а да не помињем Мачвана, Ђекића, Миљеновића, извињавам се онима које сам заборавио да споменем", подсећа Човић на бројне играче које је Партизан "отео" конкуренцији док је био на врхунцу снаге и завршава интервју за Вечерње новости.

Коментари / 0

Оставите коментар