Danas počinje škola

Za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj danas počinje nova školska godina.  U onim školama koje nisu bile zahvaćene poplavama, nastava će se odvijati po već utvrđenom rasporedu.

Republika Srpska 31.08.2014 | 15:56
Danas počinje škola

Međutim, u sedam škola čiji se objekti još saniraju od posljedica od poplava, nastava će početi nešto kasnije ili po drugačijem rasporedu. Kao i prethodnih godina, narednih mjesec dana ispred svih škola biće pojačana kontrola saobraćaja.

U  187 osnovnih i 92 srednje škole, nastava počinje  prvog septembarskog dana.  Za sedam škola, koje su  bile pogođene poplavama, utvrđen je drugačiji raspored odvijanja nastave. 

Škola za gradiške osnovce počeće 2. septembra. Centralna osnovna  škola “Miloš Dujić”  u Čelincu biće spremna do kraja septembra, a do tada nastava će se za prvačiće odvijati u područnoj školi “Opsječko”,  za učenike od drugog do šestog razreda na gornjem spratu centralne škole, dok će za učenike sedmog, osmog i devetog razreda nastava biti organizovana u Srednjoj školi. 

Osnovci pranjavorske centralne škole “Branko Ćopić” u učionice ulaze polovinom septembra, nakon ekskurzija i izleta. Poseban raspored važiće i za osnovne škole u Doboju “Dositej Obradović” i “Sveti Sava”.

Prvog septembarskog dana nastava počinje i za osnovce Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, tvrdi ministar. U toj osnovnoj školi i nisu baš uvjereni da su UNICEFOVI šatori dobro rješenje.

U Osnovnoj školi "Crkvina" u Gornjoj Crkvini kod Šamca, nastava će do okončanja izgradnje nove škole, biti organizovana na više lokacija.

I ove godine organizovana je mjesečna preventivna kampanja u saobraćaju, posebno u zonama oko škole. Ovogodišnja nosi naziv "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".

I dok se većina školaraca raduje novim školskim aktivnostima i susretu sa drugovima, za većinu roditelja to će biti nove muke. Treba učenika opremiti, kupiti knjige,  torbu, školski pribor, novu odjeću i obuću.

Sve u svemu za jednog đaka trebaće izdvojiti i do pet stotina maraka, a ako u porodici ima više učenika, malo ko će se od roditelja radovati početku nove školske godine, bar što se tiče finansija.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rubin

31.08.2014 16:18

Malo li je bilo vremena od poplava da se osposobe škole - valjalo je sačekati predizbornu kampanju pa i školstvo uključiti u nju, ne bi li se i na oporavku škola zaradio koji glas. Moj ministre, pročitani ste a stanje u školstvu ti je maksimalno nesređeno, kao odraz stanja u čitavom SNSD-u. Nemoj se mnogo sikirati, uskoro će biti sve na svom mjestu-ide oktobar!

ODGOVORITE
Name

Odgovor

31.08.2014 19:17

Aj Rubibe spremaj djete za školu. Nemoj gubiti vrijeme po internetu! Svašta sa ljudima!

ODGOVORITE
Name

rover

31.08.2014 22:23

Da li se knjige prodaju samo na ćirilici ili, sljedece sedmice, i na latinici..

ODGOVORITE
Name

cirkus

01.09.2014 11:00

Pošto je ova struktura od zauzimanja kormila u ministarstvu i rpz-u od obrazovanja počela da pravi cirkus, postavljanjem šatora je upotpunila sliku i cirkus majstor je objavio da predstava može da krene!

ODGOVORITE