Годишња доба се смијенила за мање од 24 часа

У Републици Српској је у протекла 24 часа дошло до смјене годишњих доба - наглог преласка из топлог и сунчаног времена до сњежних падавина, а температура ваздуха пала је за више од 15, понедје и за чак 19 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Република Српска 24.03.2024 | 17:50
Годишња доба се смијенила за мање од 24 часа

Из Завода су подсјетили да је јуче било сунчано и врло топло, а максимална температура је достигла 24 степена Целзијусова, али је увече и током ноћи дошло до преласка хладног фронта преко сјеверозапада Балкана уз прилив знатно хладнијег ваздуха.

"На западу БиХ у ноћи је дошло до наглог захлађења и киша је прешла у снијег уз формирање сњежног покривача у вишим предјелима, а чак је и понегдје у нижим предјелима јутрос накратко падао снијег", навели су из Републичког хидрометеоролошког завода.

Хладни фронт се данас брзо премјештао ка југу и истоку гдје је донио кишу, снијег у више предјеле, а на сјеверу и западу су падавине брзо престале уз разведравање и сунчано вријеме током послијеподнева.

Из Републичког хидрометеоролошког завода су навели примјер да је јуче на Козари температура ваздуха достигла до 18 степени Целзијусових, док је ово недјељно јутро освануло са 10 центиметара сњежног покривача и температуром од нула степени Целзијусових. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар