Прија поред концерата зарађује много и од прегледа на Јутјубу

Александра Пријовић тренутно слови за једну од најуспешнијих наших певачица, те пуни дворане како у Србији тако и у региону.

Забава 18.03.2024 | 17:50
Прија поред концерата зарађује много и од прегледа на Јутјубу

Њена турнеја "Од истока до запада" траје неколико месеци, а од концерата је зарадила десетила милиона евра, према писању медија. Међутим, мало ко зна да Александра има додатне приходе и то од Јутјуба и Спотифаја, платформа на којима се слуша музика.

Песме "Дам дам дам", "Плацебо", "Психо" са наведеног албума на Јутјубу имају више од 252 милиона прегледа, док су на Спотифају до сада преслушане више од 31 милион пута.

- Прија толико зарађује од Јутјуба и Спотифаја да уопште не мора да одржава концерте! Осим бројних арена које је од септембра напунила широм региона, њен вртоглави успех огледа се и на многим дигиталним платформама. Само песма "Дам, дам, дам" до сада има више од 67 милиона прегледа на Јутјубу, за њом следи "Психо" са 43.605.919 прегледа, док све остале песме имају по девет милиона. Свих девет песама до сада је сакупило 252.078.683 прегледа! Један преглед на Јутјубу се у просеку наплаћује 0,002 евра, то значи да је Прија до сада само од Јутјуба зарадила 504.157 евра - рекао је извор.

Како је извор поменутог медија објаснио, Прија зарађује и од једне од најпопуларнијих платформи на свету - Спотифаја.

Aleksandra Prijović, Filip ŽivojinovićФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ, ПРИНТСЦРЕЕН/ИНСТАГРАМ

- Та платформа је једна од најутицајнијих за слушање музике у свету. Многе светске звезде често на својим друштвеним мрежама деле статистику и рекорде које обарају на Спотифају, али и Александра има чиме да се похвали! Девет песама са њеног последњег албума до сада имају 31.190.000 "стримова", односно толико пута су преслушане. Један "стрим" наплаћује се 0,003 евра, што значи да је од тих прегледа до сада Прија инкасирала 85.858 евра. Најслушанија песма на тој платформи је, као и на Јутјубу, "Дам, дам, дам", која до сада броји 8.748.000 слушања, а следе "Психо" са 5.493.000 и "Плацебо" са 3.877.000. То су сјајни резултати и по броју слушања једног албума нема јој равне у региону - рекао је добро обавештени извор.

(курир.рс/информер)

Коментари / 0

Оставите коментар