Додатна помоћ компаније м:тел за повратнике у општинама Гламоч и Босанско Грахово

Представници компаније м:тел поново су посјетили општине Гламоч и Босанско Грахово, како би повратничком становништву ових крајева уручили додатне пакете помоћи у виду хране, дрва за огрјев, хигијенских производа и пакетића за дјецу. 

Босна и Херцеговина 26.01.2024 | 15:09
Додатна помоћ компаније м:тел за повратнике у општинама Гламоч и Босанско Грахово

Током недавне посјете овим општинама генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван разговарала је са становништвом о проблемима и животним неприликама са којима се свакодневно суочавају, те одлучила да упути додатну помоћ управо у ове општине.

„Ко не иде међу људе, он не зна шта је мука и сиромаштво. Ово је честит и добар народ који ме увек испуни снагом и топлином. Не постоји жеља коју им не бих испунила, а њихове жеље су врло скромне – обновите нам купатило, купите на дрва, урадите нам изолацију на кући … С једне стране, не постоји нико од нас ко би живео у тој муци, а с друге стране не постоји нико од њих ко би из те муке отишао“ поручила је Триван.

Из компаније м:тел подсјећају да ова хумана акција траје у континуитету од 2021. године, и да свака посјета само потврђује колико је неопходно бити ослонац Србима у Федерацији БиХ у свакодневним недаћама са којима се сусрећу.

Становницима Гламоча уручена су 43 пакета помоћи, а за свако од тих домаћинстава м:тел је обезбиједио огрјевно дрво које је стигло до њихових кућа. У Босанском Грахову су, уз додатна 23 пакета помоћи и дрва, за најмлађе уручени светосавски пакетићи.

Компанија м:тел наставља са континуираном подршком повратничком становништву ових крајева. Уз договорену помоћ за двије породице у Босанском Петровцу, м:тел ће ускоро отворити врата својих пословница у овој и општини Босанско Грахово.

(ПР)