Француска: Током протеста фармера погинула жена

Једна жена је данас погинула, а њени муж и ц́ерка су тешко повређени када је аутомобил улетео у бале сена које су пољопривредници поставили блокирајући пут на југозападу Француске, у знак протеста због повећања пореза и трошкова, преносе француски медији.

Свијет 23.01.2024 | 15:08
Француска: Током протеста фармера погинула жена

Аутомобил је, не поштујући забрану кретања националним путем 20, рано јутрос код места Памије, код барикада које су поставили пољопривредници, ударио у  бале сена, иза којег су се демонстранти налазили, међу којима жена, њен муж и 14-годишња ћерка, које је возило ударило, саопштио је државни тужилац, како преноси БФМТВ.

Аутомобил се затим забио у полуприколицу тегљача, наводи се у саопштењу.

Вишемесечни протести француских пољопривредника су последњих недеља постали све интензивнији, са саобрац́ајним барикадама широм земље и бацањем пољопривредног отпада испред зграда локалних и државних институција, преноси АП.

Француска је једна од европских земаља са најјачим пољопривредним сектором, моц́ним пољопривредним лобијима, али и дубоким незадовољством међу пољопривредницима који тврде да се боре да саставе крај с крајем упркос томе што напорно раде и покушавају да повец́ају производњу и извоз својих производа. 

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ха ха

23.01.2024 15:17

Да извозе крепале свиње краве и слицно дрзавама као сто смо ми то је у циљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

23.01.2024 15:51

Да дођу овде да виде чемер и јад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рике

23.01.2024 16:57

Сви живе боље и људи одмах се дигну против власти а ми знамо само типкат по интернету ....нико неће да просвједује шта би просвједовали кад политичари имају 7-8 хиљада плате а народ једва хиљаду .....плус све поскупило скупље него у ЕУ земљама

ОДГОВОРИТЕ