Индира проговорила о пјесми због које настао хаос!

Индира Радић једна је од најслушанијих музичких звезда на Балкану. Може да се похвали десетинама хитова, великим концертима и популарношћу која не јењава деценијама.

Забава 10.01.2024 | 17:30
Индира проговорила о пјесми због које настао хаос!

Популарна фолкерка рођена је од оца Живка и мајке Росе, у малом месту у близини Добоја у Босни и Херцеговини, а 2004. и 2005. године, захваљујући хиту "Лопов" и албуму "Змај". била је најтиражнија музичка звезда у Србији.

- Отац, који је био заклети комуниста до смрти, дао ми је име Индира у част индијске премијерке Индире Ганди, чијим је политичким ангажманом био фасциниран. То је било у време велике и лепе Југе, када се није гледало ко је које националности, вероисповести. Били смо сви веома сложни, а родитељи су ме још тада научили традиционалним вредностима живота: поштуј свакога да би био и сам поштован - истакла је певачица.

Indira RadićФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

- Због имена Индира често сам се сусретала с непријатним верским и шовинистичким опаскама. Стога су моји сарадници имали жељу да песмом кажу ко сам! Поента нумере није део "Српкиња је мене мајка родила", већ "Све да волим она ме учила". Иако сам по националности Српкиња, уједно сам и неко ко је одрастао у Босни. Била сам окружена муслиманима, католицима и православцима. Научена сам да људе не делим према националности - закључила је Индира Радић.

(Курир.рс/ Информер)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

10.01.2024 17:50

Е бас је интересантно.Да нема пјеваца,политицара,спортиста и осталих занимања и Босне Србија би била покраина у Босни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2024 18:29

Свака ти част, твоје ријечи су мудрост и злата вриједне.

ОДГОВОРИТЕ