Ауторка чувене песме "Српкиња је мене мајка родила" прозвала Индиру

Једна од најпознатијих домаћих песама, "Српкиња је мене мајка родила", припала је певачици Индири Радић, што је Љиљана Јевремовић екслузивно открила за Курир.

Забава 10.01.2024 | 16:48
Ауторка чувене песме "Српкиња је мене мајка родила" прозвала Индиру

Чувена песма је неизоставан део репертоара свих прослава и весеља, а сада се поново огласила Љиљана која је писала текст за поменуту нумеру и открила нове детаље.

Како Љиља каже, песма је прво била понуђена Индири Радић, а жеља је била да се понуди и Зорици Брунцлик. На крају је, ипак, завршила код Индире која ју је отпевала.

Zorica BrunclikФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

- Ја сам песму направила сходно мелодији. У исто време смо радили Зорицу Брунцлик и Индиру Радић, колико се сећам, тако је било... Иако смо у исто време радили обе, Зорица је тада била регионална звезда, а Индира тек, малтене, на почетку каријере. Прво је понуђена Индири, једноставно такав је стицај околности био, да је прва дошла да преслуша песму. Рекла је како је та песма баш за њу и да јој баш треба - почела је Љиљана.

- Ми смо рекли океј, понудићемо је и Зорици и, ако јој се допадне, песма иде њој. Индира је плакала, кумила, молила да је не дајемо Зорици. Тако је било. Мени је након тога само стигло обавештење да ћемо за Зорицу нешто друго, тако да њој није ни понуђена песма.

Међутим, Љиљана је данас разочарана тиме што Индира ову песму више уопште ни не изводи, из само њој познатих разлога.

Indira RadićФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

- Индира је ту песму певала само те прве сезоне и на тој првој турнеји са Нином Решићем. Касније је достигла такву популарност, баш том песмом, да је почела да осваја и регион. Њена популарност је расла, међутим како је освојила регион није јој било у интересу више да пева ту песму, јер је освојила и бугарско тржиште, али то није било занимљиво... Хрватско тржиште - нарочито тамо није било занимљиво, тако да је та песма склоњена са репертоара. Међутим, ја замерам што је није певала на домаћем тржишту, на домаћем терену. Нико јој не би узео за зло да је то певала на домаћем терену, практично је саботирала песму - изнела је Љиља своје мишљење.

Како каже, она због свега наведеног од оволиког хита 20 година није имала никакву корист.

Ljiljana JevremovićФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

- Због тога што је Индира саботирала песму, ја од те песме нисам имала ауторска права 20 година. Практично ми је нанела и моралну и материјалну штету. И, сада када је Цакана популарисала песму, тачније песма је сама заживела у народу... Сада када је Цакана певала, не видим разлог да је Индира више пева и да је гледам како скупља бакшиш за ту песму. Практично, скупља кајмак који није заслужила - закључила је Љиља.

<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4335254/ауторка-цувене-песме-српкиња-је-мене-мајка-родила">(Курир.рс/<а хреф="хттпс://www.телеграф.рс/јетсет/вести-јетсет/3815887-проговорила-ауторка-цувене-песме-српкиња-је-мене-мајка-родила-индира-скупља-кајмак-који-није-заслузила" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар