Нећемо ићи на састанак у вези Изборног закона

- Нећемо ићи на састанак, који у понедјељак организује предсједник НСРС Ненад Стевандић у вези доношења Изборног закона Републике Српске, који предлаже СНСД, рекао је предсједник Српске демократске странке Милан Миличевић.

Република Српска 04.01.2024 | 16:47
Нећемо ићи на састанак у вези Изборног закона

Он је у изјави БН поновио да је СДС против наметања било ког закона, али да тражи да се у парламентарној процедури усвоје измјене Изборног закона БиХ у који ће бити уграђене модерне технологије.

"Нама требају фер и поштени избори са свих нивоа и нећемо правити никакве компромисе око тога. Подржаћемо сваки демократски донесен изборни закон који ће одмах од наредних локалних избора омогућити заштиту сваког гласа и спријечити изборну корупцију која је темељ сваке корупције у друштву", поручио је Миличевић.

Предсједник НСРС Ненад Стевандић планира 8. јануара да у НСРС окупи лидере владајућих страна и опозиције у вези договора око доношења Изборног закона Републике Српске. Ова иницијатива је покренута након јучерашњег договора владајуће коалиције код Милорада Додика, који је предсјендик Републике Српске и СНСД-а.

Додик је јуче најавио да ће ускоро у НСРС бити упућен Изборни закон Републике Српске по коме ће се убудуће водити избори у Републици Српској.

Додик и његов СНСД се противе иницијативи да се у Изборни закон БиХ унесу скенери и повећа контрола самог изборног процеса који се до сада проводио на цијелом простору БиХ.

Да неће ићи на састанак код Стевандића данас је саопштио и лидер За правду и ред Небојша Вукановић, који је навео да нема разговора и договора са режимом у Републици Српској.

Идентичан став је заузео и ПДП, као и НФ Јелене Тривић.

(БН)  

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

//

04.01.2024 17:32

Додик би пометњу. У рату се је много и лако обогатио. Знате оно. Важан је први милион. Идиот је он. Нека заложи он и СНСД СВОЈ КАПИТАЛ. ПА АКО КРЕНЕ ПО ЗЛУ, НЕКА ДИЈЕЛЕ СУДБИНУ НАРОДА. ОБИЧАН СЕЉАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

04.01.2024 19:32

Додиг хоце нови закон правити по узору сање вулиц.

Name

Па да

04.01.2024 17:32

Опет оце да вас увуце у игру о издајницима ал то је висе отрцано народ зна и слозно губи он тло под ногама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,па да

04.01.2024 17:51

Е,да је бар народ паметан,и сложан,гдје би нам био крај,али,многи су се продали за мрвице,пљунувши на вјеру,образ и част,ако су их и имали.У старту су дозволили да нам наша највећа мрзитељка,силом устоличио нашег терористи,а убацили регуларно изабраног предсједника.Тад је кренуо суноврат српског народа,и рушење Републике Српске. Обећао је јавно,тај криминалац,оставку у случају проглашења Брчко дистрикта,што наравно,није испоштовао.Тада је Република српска начета,па није ни тешко докрајчити је!!!Браво за Милићевића,и остатак опозиције,ако не присуствују сједници НСРС.Да је тако од почетка реаговала,Додиг би одавно био на заслуженом мјесту.Изборни закон НЕ МОЖЕ,И НЕ СМИЈЕ,КРОЈИТИ ЈЕДАН РАЗАРАЧ СВЕГА ШТО ЈЕ СРПСКО!!!АКО НЕМА ДРУГОГ НАЧИНА ДА ИХ ЗАУСТАВИМО,ОРГАНИЗУЈТЕ НАРОД НА УЛИЦЕ,ДА ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА,СКИНЕМО ЈАРАМ С ВРАТА!!!ДОЛЕ ЛАЖНИ ПРЕДСЈЕДНИК!!!ДОЛЕ ОТИМАЧИ БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!!!ДОЛЕ ЛОПОВИ!!!

Name

Приједорчанин М.

04.01.2024 18:16

Тако је опозицио,будите јединствени да за сва времена се ријеŝимо комуниста.Останите јединствени.

Name

Зооксон

04.01.2024 17:35

Ко год би из опозиције отисао на тај састанак изгубио би подршку народа, а порука господину Милићевићу , боље је наметање изборног закона него СНСДеов закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо

04.01.2024 18:54

Додо ће њима закон донијети ишли или не .

Name

Пипи

04.01.2024 18:12

Ишли ви на састанак или не, владајућа већина ће спровести у дјело оно што им је у задатак дао неприкосновени вођа.Али без обзира на то, проблем је што би усвајање закона по мјери једног човјека могло увалити Српску и БиХ у тешку политичку и општу кризу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

04.01.2024 18:13

Не обзирите се на лопова, преваранта и највећег манипулатора. Само му поручите, путуј Игумане...Он своје богаство може сачувати само ратом, зато и иде у том правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

04.01.2024 21:42

Нормално,глупо и коментарисати. Ово ми лици на састанак без.дневног реда.

Name

Трт

04.01.2024 21:47

Баја је вец написао Закон. Само да га ко Фол Изгласају. Баја их Растура ко Дијете Звецку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

05.01.2024 09:19

Лакше је прихватити готово Шмитово рјешење

ОДГОВОРИТЕ