Nećemo ići na sastanak u vezi Izbornog zakona

- Nećemo ići na sastanak, koji u ponedjeljak organizuje predsjednik NSRS Nenad Stevandić u vezi donošenja Izbornog zakona Republike Srpske, koji predlaže SNSD, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević.

Republika Srpska 04.01.2024 | 16:47
Nećemo ići na sastanak u vezi Izbornog zakona

On je u izjavi BN ponovio da je SDS protiv nametanja bilo kog zakona, ali da traži da se u parlamentarnoj proceduri usvoje izmjene Izbornog zakona BiH u koji će biti ugrađene moderne tehnologije.

"Nama trebaju fer i pošteni izbori sa svih nivoa i nećemo praviti nikakve kompromise oko toga. Podržaćemo svaki demokratski donesen izborni zakon koji će odmah od narednih lokalnih izbora omogućiti zaštitu svakog glasa i spriječiti izbornu korupciju koja je temelj svake korupcije u društvu", poručio je Miličević.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić planira 8. januara da u NSRS okupi lidere vladajućih strana i opozicije u vezi dogovora oko donošenja Izbornog zakona Republike Srpske. Ova inicijativa je pokrenuta nakon jučerašnjeg dogovora vladajuće koalicije kod Milorada Dodika, koji je predsjendik Republike Srpske i SNSD-a.

Dodik je juče najavio da će uskoro u NSRS biti upućen Izborni zakon Republike Srpske po kome će se ubuduće voditi izbori u Republici Srpskoj.

Dodik i njegov SNSD se protive inicijativi da se u Izborni zakon BiH unesu skeneri i poveća kontrola samog izbornog procesa koji se do sada provodio na cijelom prostoru BiH.

Da neće ići na sastanak kod Stevandića danas je saopštio i lider Za pravdu i red Nebojša Vukanović, koji je naveo da nema razgovora i dogovora sa režimom u Republici Srpskoj.

Identičan stav je zauzeo i PDP, kao i NF Jelene Trivić.

(BN)  

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

//

04.01.2024 17:32

Dodik bi pometnju. U ratu se je mnogo i lako obogatio. Znate ono. Važan je prvi milion. Idiot je on. Neka založi on i SNSD SVOJ KAPITAL. PA AKO KRENE PO ZLU, NEKA DIJELE SUDBINU NARODA. OBIČAN SELJAK.

ODGOVORITE
Name

Borac

04.01.2024 19:32

Dodig hoce novi zakon praviti po uzoru sanje vulic.

Name

Pa da

04.01.2024 17:32

Opet oce da vas uvuce u igru o izdajnicima al to je vise otrcano narod zna i slozno gubi on tlo pod nogama

ODGOVORITE
Name

Re,pa da

04.01.2024 17:51

E,da je bar narod pametan,i složan,gdje bi nam bio kraj,ali,mnogi su se prodali za mrvice,pljunuvši na vjeru,obraz i čast,ako su ih i imali.U startu su dozvolili da nam naša najveća mrziteljka,silom ustoličio našeg teroristi,a ubacili regularno izabranog predsjednika.Tad je krenuo sunovrat srpskog naroda,i rušenje Republike Srpske. Obećao je javno,taj kriminalac,ostavku u slučaju proglašenja Brčko distrikta,što naravno,nije ispoštovao.Tada je Republika srpska načeta,pa nije ni teško dokrajčiti je!!!Bravo za Milićevića,i ostatak opozicije,ako ne prisustvuju sjednici NSRS.Da je tako od početka reagovala,Dodig bi odavno bio na zasluženom mjestu.Izborni zakon NE MOŽE,I NE SMIJE,KROJITI JEDAN RAZARAČ SVEGA ŠTO JE SRPSKO!!!AKO NEMA DRUGOG NAČINA DA IH ZAUSTAVIMO,ORGANIZUJTE NAROD NA ULICE,DA JEDNOM ZA SVAGDA,SKINEMO JARAM S VRATA!!!DOLE LAŽNI PREDSJEDNIK!!!DOLE OTIMAČI BUDžETA REPUBLIKE SRPSKE!!!DOLE LOPOVI!!!

Name

Prijedorčanin M.

04.01.2024 18:16

Tako je opozicio,budite jedinstveni da za sva vremena se rijeŝimo komunista.Ostanite jedinstveni.

Name

Zookson

04.01.2024 17:35

Ko god bi iz opozicije otisao na taj sastanak izgubio bi podršku naroda, a poruka gospodinu Milićeviću , bolje je nametanje izbornog zakona nego SNSDeov zakon.

ODGOVORITE
Name

Božo

04.01.2024 18:54

Dodo će njima zakon donijeti išli ili ne .

Name

Pipi

04.01.2024 18:12

Išli vi na sastanak ili ne, vladajuća većina će sprovesti u djelo ono što im je u zadatak dao neprikosnoveni vođa.Ali bez obzira na to, problem je što bi usvajanje zakona po mjeri jednog čovjeka moglo uvaliti Srpsku i BiH u tešku političku i opštu krizu.

ODGOVORITE
Name

Gojko

04.01.2024 18:13

Ne obzirite se na lopova, prevaranta i najvećeg manipulatora. Samo mu poručite, putuj Igumane...On svoje bogastvo može sačuvati samo ratom, zato i ide u tom pravcu.

ODGOVORITE
Name

Alo

04.01.2024 21:42

Normalno,glupo i komentarisati. Ovo mi lici na sastanak bez.dnevnog reda.

Name

Trt

04.01.2024 21:47

Baja je vec napisao Zakon. Samo da ga ko Fol Izglasaju. Baja ih Rastura ko Dijete Zvecku

ODGOVORITE
Name

Normalno

05.01.2024 09:19

Lakše je prihvatiti gotovo Šmitovo rješenje

ODGOVORITE