Осијек: Пожар букти, ватрогасац тешко повријеђен

Због пожара су отказане све јавне манифестације у Осијеку, док ватрогасци наводе да оваквом пожару до сада нису свједочили.

Регион 04.10.2023 | 16:22
Осијек: Пожар букти, ватрогасац тешко повријеђен

Један ватрогасац је приликом гашења пожара у Осијеку упао у шахт с врелом пластиком, те је с озбиљним опекотинама и повредама хитно превезен у КБЦ Осијек, гдје му се тренутно указује помоћ.

Све се догодило након што су главни ватрогасни командант Славко Туцаковић и командант ЈВП-а Осијек Горан Ивковић већ дали изјаве за медије, казавши при томе да су повријеђена два ватрогасца, обојица лакше.

„У гашењу пожара одмах су ангажоване све снаге, и градски и жупанијски штаб, а сада је на терену око 180 ватрогасаца с 82 ватрогасна возила“, рекао је главни ватрогасни командант Славко Туцаковић те додао да је у гашење пожара укључен и робот цивилне заштите који је помогао у пресијецању жаришта.

Велики пожар букнуо је у ноћи између уторка и сриједе на земљишту хрватске фабрике „Драва Интернатионал“. Полиција је брзо утврдила да гори пластика, због чега су бројни ватрогасци послати на лице мјеста.

 Међутим, ватра се толико раширила да је била видљива из свемира, а дим је прешао границу Хрватске са Босном и Херцеговином. Токсиколози и еколози упозорили су на потенцијалне хуманитарне катастрофе, због загађења ваздуха и воде због сагоријевања пластике.

Узрок избијања пожара још увиек није познат, а о томе ће тек бити спроведена истрага.

"Пожар је још активан, и биће засигурно активан још неко вријеме. Ватрогасци ће уложити све снаге заједно с припадницима цивилне заштите и роботом како би зауставили пожар“, рекао је командант Туцаковић. Према његовим ријечима, у ватрогасне камионе ће се додавати и ново средство за гашење, којим се успорава ширење ватре, односно појачава учинковитост гашења.

(МОНДО/Јутарњи Лист) Фото: YОУТУБЕ/ПРИНТСЦРЕЕН/КЉУЧ ТРИНАЕСТ

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

🤦‍♀️

04.10.2023 17:01

Толико о смањењу загадјења….

ОДГОВОРИТЕ