М:тел донирао новац за реконструкцију учионице ПМФ-а

- Реконструисана учионица на Природно-математичком факултету /ПМФ/ Универзитета у Бањалуци обезбиједиће боље услове студентима за праћење наставе, за шта је компанија "М:тел" донирала 60.000 КМ, речено је на данашњој свечаности која је уприличена тим поводом.

Република Српска 02.10.2023 | 12:32
М:тел донирао новац за реконструкцију учионице ПМФ-а

Уз помоћ донације компаније М:тел реконструисан је рачунски центар на бањалучком Природно-математичком факултету. Из ове компаније кажу да су као лидер у телекомуникацији усмјерени ка подршци академским институцијама.

Почетком нове академске године симболично је отворена реконструисана учионица, односно ручунски центар на бањалучком ПМФ-у. Из компаније М:тел кажу да настављају своју дугогодишњу праксу донација академским институцијама , а ова донација износила је око 60 хиљада КМ.

Један од наших циљева је да помогнемо студентима и факултету у подизању квалитета наставе. Набавком нових научно-наставних средстава приближавамо студенте најсавременијим технологијама. Наш циљ је да кроз различите области наставимо сарадњу. Те области су: стипендије за студенте завршних година, кроз стручне праксе које они обављају код нас у компанији", казао је Милан Алексијевић, извршни директор за технику.

Професори и студенти изразили су задовољство овом донацијом, која ће олакшати и унаприједити њихов рад.

"Донација је комплетна реконструкција просторије, значи комплетан намјештај, а у наредној фази идемо у набавку нових рачунара", наводи проф.др.Радослав Декић, декан ПМФ-а

Из компаније М:тел су поручили да ће наставити помагати студентима да кроз стручну сарадњу стичу нова знања и напредују у каријери. 

(БН) Фото: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србо

02.10.2023 13:08

Мтел донира а акције падају а дивиденде нема, браво за велику директорицу Јелену Триван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад и цемер

02.10.2023 18:12

Добро си обавјештен Тамо је пропаст!