M:tel donirao novac za rekonstrukciju učionice PMF-a

- Rekonstruisana učionica na Prirodno-matematičkom fakultetu /PMF/ Univerziteta u Banjaluci obezbijediće bolje uslove studentima za praćenje nastave, za šta je kompanija "M:tel" donirala 60.000 КM, rečeno je na današnjoj svečanosti koja je upriličena tim povodom.

Republika Srpska 02.10.2023 | 12:32
M:tel donirao novac za rekonstrukciju učionice PMF-a

Uz pomoć donacije kompanije M:tel rekonstruisan je računski centar na banjalučkom Prirodno-matematičkom fakultetu. Iz ove kompanije kažu da su kao lider u telekomunikaciji usmjereni ka podršci akademskim institucijama.

Početkom nove akademske godine simbolično je otvorena rekonstruisana učionica, odnosno ručunski centar na banjalučkom PMF-u. Iz kompanije M:tel kažu da nastavljaju svoju dugogodišnju praksu donacija akademskim institucijama , a ova donacija iznosila je oko 60 hiljada KM.

Jedan od naših ciljeva je da pomognemo studentima i fakultetu u podizanju kvaliteta nastave. Nabavkom novih naučno-nastavnih sredstava približavamo studente najsavremenijim tehnologijama. Naš cilj je da kroz različite oblasti nastavimo saradnju. Te oblasti su: stipendije za studente završnih godina, kroz stručne prakse koje oni obavljaju kod nas u kompaniji", kazao je Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku.

Profesori i studenti izrazili su zadovoljstvo ovom donacijom, koja će olakšati i unaprijediti njihov rad.

"Donacija je kompletna rekonstrukcija prostorije, znači kompletan namještaj, a u narednoj fazi idemo u nabavku novih računara", navodi prof.dr.Radoslav Dekić, dekan PMF-a

Iz kompanije M:tel su poručili da će nastaviti pomagati studentima da kroz stručnu saradnju stiču nova znanja i napreduju u karijeri. 

(BN) Foto: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Србо

02.10.2023 13:08

Мтел донира а акције падају а дивиденде нема, браво за велику директорицу Јелену Триван.

ODGOVORITE
Name

jad i cemer

02.10.2023 18:12

Dobro si obavješten Tamo je propast!