Копачи тунела у Подгорици стигли из БиХ у Црну Гору

- Копачи тунела који су од једне зграде у Његошевој улици у Подгорици ископали тунел дуг 30 метара до зграде Вишег суда, како сумњају истражитељи, користили су најмање још један стан у пријестоници Црне Горе.

Регион 15.09.2023 | 18:21
Копачи тунела у Подгорици стигли из БиХ у Црну Гору

Какао преноси портал Борба, утврђено је да су "копачи тунела" из региона, односно са истог говорног подручја, а вјерује су да су у Црну Гору ушли из Босне и Херцеговине.

"Истражитељи верују да неки од њих нису успјели да напусте Црну Гору",  преноси Борба.

У међувремену, према незваничним информацијама, откривен је још један стан који су користили у насељу Забело и да им је он био база из које су свакодневно одлазили до зграде насправм Вишег суду у Подгорици, из које су копали тунел.

"Полиција на основу снимака покушава да идентификује све осумњичене и утврди ко им је, из Подгорице, био логистика за обијање депоа, али и ко им је дао смјернице гдје се у тој судској просторији чувају докази које су однијели", наводе они.

Подсјетимо, према незваничним информацијама, из депоа суда нестало је више пиштоља које су наводно припадници "кавачког клана" користили у ватреним обрачунима у рату кланова. Откривено је да су нестали и предмети који се доводе у везу са поступцима против наводих вођа тог клана Слободана Кашћелана и одбјеглог Радоја Звицера.

Раније је утврђено и да је стан из ког су копали тунел изнајмила женска особа, која је на увид дала фалсификована документа. Како су пренијели црногорски медији, власници стана је за двије кирије платила 2.800 евра и рекла да у стану намјерава да отвори салон вјенчаница.

"У копање је умијешано најмање шест особа и полиција на основу расположивих снимака и доказа прави фото-робота који би могао да помогне у лоцирању и хапшењу осумњичених. Пронађени су и бројни други докази у два стана", открили су истражитељи.

Раније је откривено и да је тунел кроз који се пролази био подупрет летвама, као и да је коришћена велика количина пур-пене како би даске биле причвршћене.

Иначе, сумња се да је копање почело крајем јула, када је жена за којом се такође трага, изнајмила стан у сутерену наспрам зграде Вишег суда у Подгорици.

(Независне) Фото: Влада ЦГ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Соколац

15.09.2023 19:39

Наса уиграна екипа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2023 20:46

Па неће Црногорци копати ваљда?!

Name

Гтдрмр

15.09.2023 19:47

Хаха да досли из босне да копају тунел ради неколико пистоља, да се уписас од смеха. Па у босни морес тенк купит какав црни пистоља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Гтдрмр

16.09.2023 06:14

Аха, само ти пиштољи су доказни материјал, у убиствима, између осталог и познатог новинара, а онај ко је наручио то убиство, не да може купити пет пиштоља и три тенка, него и пола државе, али изгледа да слобода ипак нема цијену, па се одлучио на овај поступак!

Name

Суд БЛ

15.09.2023 20:19

У вријеме Тегелтије у Суду у БЛ, само се најбитнији докази слозе под прозор и НН лице са улице запали доказе и то је то. Ови се муцили да копају туне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

15.09.2023 21:35

У нечему испадоше Босанци паметнији од Црногораца. Какав тунел копати. У РС ПАЛИЛИ И СУД И ИРБ. И УЈЕО ВУК МАГАРЦА. У ИРБ СТИГАО ОПУШАК ИЗ СУСЈЕДНЕ КАФАНЕ..ТАКО ЈЕДНОСТАВНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само полако

16.09.2023 06:17

Све ће то доћи на своје - стрпљен спашен, што би рекао наш мудри народ! Или, ничија није до зоре сијала!

Name

Е па

15.09.2023 21:47

Најбоље да су се црногорци ватили крампа..јнг сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крека Бановићи

15.09.2023 23:47

Специјална БиХ комбинована јединица, Крека-Дјурдјевик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те крекае

16.09.2023 07:09

А могли су направити каријеру као рудари.

Name

Xxx

16.09.2023 09:31

Коце други крампати него босанци. И незнају ниста друго радит. Мора дасу им помогли стране судије затосу и додли овамо у БиХ да праве неред и богатесе.

ОДГОВОРИТЕ