Кривична пријава због малверзација у Еко-депу

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поднио је данас нове кривичне пријаве због, како наводи, малверзација у  предузећу Еко-деп. Скупштина оснивача предузећа Еко Деп, које управља регионалном депонијом у Бијељини, прекинута је данас а да није усвојен ни дневни ред.

Република Српска 13.09.2023 | 18:29
Кривична пријава због малверзација у Еко-депу

Оснивачи предузећа Еко-деп су град Бијељина и општине Лопаре, Угљевик, Теочак и Челић. По основу уложеног капитала највећи удио у овој фирми има Бијељина, 67 %. Међутим, Бијељина је тек након 17 мјесеци борбе пред правосудним органима успио да добије пресуду која то доказује.

"Зашто 17 мјесеци борбе? Јер је Скупштина Града Бијељина, поред тога што штити бахате корумпиране директоре, она је доносила и незаконита рјешења о именовању предсједника, односно представника Скупштине у овом предузећу. Само да се мимо закона одлучује и да се скрива криминал у овом предузећу. И онда данас је верификована пресуда пред скупштином предузећа гдје је јасно речено да је градска управа, на челу са градоначелником, представник капитала."

Сједница Скупштине Еко-депа међутим није могла бити настављена јер неки представници општина оснивача нису жељели да изгласају Дневни ред. Љубиша Петровић објашњава зашто.

"Јер у тачки 5 на дневном реду, за који су прво гласали, па се онда предомислили, у тачки 5 је увођење ревизије овог предузећа. Да преврнемо сву документацију и да докажемо колико су новца покрали, народног, из овог предузећа.  И доказано је на овој сједници да представници општина Угљевик и Лопаре штите бахате, корумпиране директоре, а један од њих се управо налази на челу предузећа Еко-деп. "

 Човјек на челу Еко-депа Драгиша Марјановић има другачије тумачење оног што се у тој фирми данас догодило. Каже да градоначелнику није стало до ликвидности фирме него до нечег другог.

"Ја као директор сам само присуствовао сједници, нисам имао право ни гласа нити одлучивања. Једноставно остали оснивачи нису били за то да он буде предсједник Скупштине а њему је очигледно стало да буде предсједник, по цијену да се Скупштина и не настави као што се није ни наставила."каже Марјановић.

Градоначелник тврди да је Марјановић незаконито изабран за директора овог предузећа, зато Градска управа подноси кривичну пријаву против одговорних.

"Због све оне процедуре око избора извршних органа, конкретно директора, Градска управа је поднијела данас нову кривичну пријаву против члана комисије који је заступао Општину Лопаре, због основа сумње да је злоупотребио свој службени положај ."

Петровић додаје да постоји основ сумње да су чланови комисије преправљали записник те умјесто прворангираног, изабрали трећерангираног кандидата на мјесто директора Еко-депа.

(БН) Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Милица

13.09.2023 18:58

Само тужакање, Боже сачувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

13.09.2023 19:59

Мој Љубиса, па цији су ови цланови из Лопара и Угљевика ако нису из СДС-а ? Па цланови сдс су издали свог председника Говедарицу 2018, и тако це и тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2023 22:58

И ако издају ипак цовјек остаје цовјек који се бори за правду и поштење и помоћ обичном градјанину и сељаку не овисно којој странци припада. Људскост и поштење нема ограничења кад душа и савјест остаје циста.

Name

Ре Ре

15.09.2023 16:24

То и мислим. Да су богдом и остали сдс-ови нацелници (у Броду, Модрици, Самцу) кренули твојим путем, а не, они су крали сви то знамо али ми нецемо таласат и подносит пријаве.

Name

Банда

13.09.2023 20:32

Тјерај Љубиса банду до краја. Уз оволики смрад који нам испоручују треба их све на робију. Све је то масло ( уз Мицу трећину) тајкуна и лопина резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

13.09.2023 20:56

То др Љубиша уз професорицу доктора наука Јелену једини вриједан опозиционар остало трула буранија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

13.09.2023 21:25

Свака част Петровићу. Хвала за труду у име Народа,.поштеног и сиромашног. Па оволики лоповлук нема нигдје. За 100 година неће се распетљати. Уколико буде ПРАВНЕ ДРЖАВЕ. ДА ЛИ СУ ТО.НОРМАЛНИ ЉУДИ. ШТА СУ МИСЛИЛИ, ДА ЋЕ СЕ УВИЈЕК МОЋИ КРАСТИ. САМО НАПРИЈЕД. НАРОД ЈЕ УЗ ОПОЗИЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велино Село

13.09.2023 22:52

Драгиса лопове колико имас апартмана на Златибору,докторе Љубиса гони лопова ако треба до Хага .Знају сви у Велином селу из какве је куце потекао и ста је имао прије а сад има куле и градове

Name

Милан

13.09.2023 23:05

Видиш човјече да те не желе ни у СДС-овим општинама Угљевику и Лопарама, зато што си неуротичан, и то што си побиједио на референдуму, то је побједа једног опозиционог медија, а не твоја никако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

14.09.2023 16:05

Тебе бас нико неце тако лудог. Сви те пљују.

Name

Ре

14.09.2023 01:29

Сто се тице насег градонацелника бори се за уценике даје бесплатно удзбенике ваља из дзепа за сколарину одвојити 200 км мозда и висе али он помазе еко деп тацно треба кривицно гонити управу је али је сам да је таквих цеститих 10 људи увео бих се ред подрска градонацелнику истјерај неправду поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.09.2023 07:26

Ради свој посао јер носиш велику одговорност пред грађанима с обзиром колико су ти дали гласова! Мани се представе за јавност и оних који те ложе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2023 20:58

Он лови вас лопове. Зар не видис? Или си дјукин слепац.

Name

Љубо

14.09.2023 12:10

Марјановицу лопове градис зграде по Бијељини а дјецу си послао да зиве по Европи. Боли тебе она ствар за Бијељину, ти само гледас колико мозес украсти, а судеци по томе колико си украо, не заситис се лако.

ОДГОВОРИТЕ