Krivična prijava zbog malverzacija u Eko-depu

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je danas nove krivične prijave zbog, kako navodi, malverzacija u  preduzeću Eko-dep. Skupština osnivača preduzeća Eko Dep, koje upravlja regionalnom deponijom u Bijeljini, prekinuta je danas a da nije usvojen ni dnevni red.

Republika Srpska 13.09.2023 | 18:29
Krivična prijava zbog malverzacija u Eko-depu

Osnivači preduzeća Eko-dep su grad Bijeljina i opštine Lopare, Ugljevik, Teočak i Čelić. Po osnovu uloženog kapitala najveći udio u ovoj firmi ima Bijeljina, 67 %. Međutim, Bijeljina je tek nakon 17 mjeseci borbe pred pravosudnim organima uspio da dobije presudu koja to dokazuje.

"Zašto 17 mjeseci borbe? Jer je Skupština Grada Bijeljina, pored toga što štiti bahate korumpirane direktore, ona je donosila i nezakonita rješenja o imenovanju predsjednika, odnosno predstavnika Skupštine u ovom preduzeću. Samo da se mimo zakona odlučuje i da se skriva kriminal u ovom preduzeću. I onda danas je verifikovana presuda pred skupštinom preduzeća gdje je jasno rečeno da je gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom, predstavnik kapitala."

Sjednica Skupštine Eko-depa međutim nije mogla biti nastavljena jer neki predstavnici opština osnivača nisu željeli da izglasaju Dnevni red. Ljubiša Petrović objašnjava zašto.

"Jer u tački 5 na dnevnom redu, za koji su prvo glasali, pa se onda predomislili, u tački 5 je uvođenje revizije ovog preduzeća. Da prevrnemo svu dokumentaciju i da dokažemo koliko su novca pokrali, narodnog, iz ovog preduzeća.  I dokazano je na ovoj sjednici da predstavnici opština Ugljevik i Lopare štite bahate, korumpirane direktore, a jedan od njih se upravo nalazi na čelu preduzeća Eko-dep. "

 Čovjek na čelu Eko-depa Dragiša Marjanović ima drugačije tumačenje onog što se u toj firmi danas dogodilo. Kaže da gradonačelniku nije stalo do likvidnosti firme nego do nečeg drugog.

"Ja kao direktor sam samo prisustvovao sjednici, nisam imao pravo ni glasa niti odlučivanja. Jednostavno ostali osnivači nisu bili za to da on bude predsjednik Skupštine a njemu je očigledno stalo da bude predsjednik, po cijenu da se Skupština i ne nastavi kao što se nije ni nastavila."kaže Marjanović.

Gradonačelnik tvrdi da je Marjanović nezakonito izabran za direktora ovog preduzeća, zato Gradska uprava podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih.

"Zbog sve one procedure oko izbora izvršnih organa, konkretno direktora, Gradska uprava je podnijela danas novu krivičnu prijavu protiv člana komisije koji je zastupao Opštinu Lopare, zbog osnova sumnje da je zloupotrebio svoj službeni položaj ."

Petrović dodaje da postoji osnov sumnje da su članovi komisije prepravljali zapisnik te umjesto prvorangiranog, izabrali trećerangiranog kandidata na mjesto direktora Eko-depa.

(BN) Foto: BN

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Milica

13.09.2023 18:58

Samo tužakanje, Bože sačuvaj

ODGOVORITE
Name

modricanin

13.09.2023 19:59

Moj Ljubisa, pa ciji su ovi clanovi iz Lopara i Ugljevika ako nisu iz SDS-a ? Pa clanovi sds su izdali svog predsednika Govedaricu 2018, i tako ce i tebe.

ODGOVORITE
Name

Re

14.09.2023 22:58

I ako izdaju ipak covjek ostaje covjek koji se bori za pravdu i poštenje i pomoć običnom gradjaninu i seljaku ne ovisno kojoj stranci pripada. Ljudskost i poštenje nema ograničenja kad duša i savjest ostaje cista.

Name

Re Re

15.09.2023 16:24

To i mislim. Da su bogdom i ostali sds-ovi nacelnici (u Brodu, Modrici, Samcu) krenuli tvojim putem, a ne, oni su krali svi to znamo ali mi necemo talasat i podnosit prijave.

Name

Banda

13.09.2023 20:32

Tjeraj Ljubisa bandu do kraja. Uz ovoliki smrad koji nam isporučuju treba ih sve na robiju. Sve je to maslo ( uz Micu trećinu) tajkuna i lopina rezima.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

13.09.2023 20:56

To dr Ljubiša uz profesoricu doktora nauka Jelenu jedini vrijedan opozicionar ostalo trula buranija .

ODGOVORITE
Name

+

13.09.2023 21:25

Svaka čast Petroviću. Hvala za trudu u ime Naroda,.poštenog i siromašnog. Pa ovoliki lopovluk nema nigdje. Za 100 godina neće se raspetljati. Ukoliko bude PRAVNE DRŽAVE. DA LI SU TO.NORMALNI LJUDI. ŠTA SU MISLILI, DA ĆE SE UVIJEK MOĆI KRASTI. SAMO NAPRIJED. NAROD JE UZ OPOZICIJU

ODGOVORITE
Name

Velino Selo

13.09.2023 22:52

Dragisa lopove koliko imas apartmana na Zlatiboru,doktore Ljubisa goni lopova ako treba do Haga .Znaju svi u Velinom selu iz kakve je kuce potekao i sta je imao prije a sad ima kule i gradove

Name

Milan

13.09.2023 23:05

Vidiš čovječe da te ne žele ni u SDS-ovim opštinama Ugljeviku i Loparama, zato što si neurotičan, i to što si pobijedio na referendumu, to je pobjeda jednog opozicionog medija, a ne tvoja nikako!

ODGOVORITE
Name

Re Milan

14.09.2023 16:05

Tebe bas niko nece tako ludog. Svi te pljuju.

Name

Re

14.09.2023 01:29

Sto se tice naseg gradonacelnika bori se za ucenike daje besplatno udzbenike valja iz dzepa za skolarinu odvojiti 200 km mozda i vise ali on pomaze eko dep tacno treba krivicno goniti upravu je ali je sam da je takvih cestitih 10 ljudi uveo bih se red podrska gradonacelniku istjeraj nepravdu pozdrav bn tv

ODGOVORITE
Name

Milan

14.09.2023 07:26

Radi svoj posao jer nosiš veliku odgovornost pred građanima s obzirom koliko su ti dali glasova! Mani se predstave za javnost i onih koji te lože!

ODGOVORITE
Name

Re

14.09.2023 20:58

On lovi vas lopove. Zar ne vidis? Ili si djukin slepac.

Name

Ljubo

14.09.2023 12:10

Marjanovicu lopove gradis zgrade po Bijeljini a djecu si poslao da zive po Evropi. Boli tebe ona stvar za Bijeljinu, ti samo gledas koliko mozes ukrasti, a sudeci po tome koliko si ukrao, ne zasitis se lako.

ODGOVORITE