Ниједан појединац није изнад Републике Српске

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Игор Црнадак, одговарајући на питања новинара на данашњој конференцији за медије, а поводом оптужнице коју је Тужилаштво БиХ подигло против Милорада Додика, рекао је да ситуација за Додика није једноставна. 

Република Српска 15.08.2023 | 15:51
Ниједан појединац није изнад Републике Српске

- Од мене нећете чути ниједну ријеч којом би се отежала ситуација господину Додику, која је комплексна и није лака. Али ако је циљ да се од Додика прави „света крава“ Републике Српске, ни ја лично, ни ПДП, у томе нећемо учествовати. Није он никаква светиња. Једина светиња је Република Српска, њена територија, народ, надлежности и институције – рекао је Црнадак. 

Истакао је да нити један појединац није изнад Републике Српске. 

- Ниједан појединац не смије да своју личну политичку судбину веже за Републику Српску. Ово што слушамо, стотине патетичних „заштита“ кроз некаква писма, то њему не помаже. Нека се посвети својој одбрани, ако оптужница буде потврђена. Сигурно има новац да дође до најбољих адвоката, сигуран сам да ће спремити најбољу одбрану – рекао је Црнадак. 

Црнадак каже да је Додик изјавио да ће СНСД гласати за Закон о ВСТС, шшо значи да признаје Суд и Тужилаштво БиХ, јер тај закон одређује управо односе у те двије институције. 

На питање шта би он урадио у Додиковој ситуацији, Црнадак каже да не може замислити да себе и Републику Српску доведе у такву ситуацију. 

- Свему овоме је претходило хиљаде његових потеза, најчешће штетних по Републику Српску. Ја не могу замислити да радим ово што он ради, ни себи, а поготово Републици Српској – поручио је Црнадак. 

(БН) Фото: БН

 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

БЛ

15.08.2023 16:56

Хахаха. Сад мора испаст патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.08.2023 22:21

Јел Леми?

Name

Лажни цар баја страшни

16.08.2023 06:08

Немојте да вам одржим још једну прес конференцију у свом стилу и да попљујем све по реду

Name

+

15.08.2023 16:56

У праву си Црнадак. Али тај појединац је изгледа само у РС изнад Институција. То се није смијело десити. И због тога, ко год не ради свој посао, одговараће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славиша

15.08.2023 18:11

Тамо давне 1999.године тад омиљени високи представник Карлис Вестендорф је смјенио легално изабраног Председника РС јер није проводио одлуке високог представника и био је по њему опасност за мр у БИХ и РС..Смјена је била без жалбе! Тамо такодје давне 2004.омиљени високи представник садашњих властодрзаца Педи Ешдаун је смјенио 60.званичника СДС! Хронолошки смјењен је Председник скупстине РС , цетири потпредседника СДС и гомила чланова главног одбора и других чиновника. Једном одлуком омиљеног тад Есдауна свима је забрањен и јавни и политицки зивот. Разлози за смјене су били прузање подрске хаским оптузеницима , корупција , криминал и несарадња са високим представником. Ни 1999.г а ни 2004.године сто је јако битно није нестала Република Српска. Није Република Српска један човјек , она је старија од појединца и зивјела је и прије Попласена , Милорада Додика а зивјеце и после њега о ко зна колико це се председника јос измјењати. Бављење идолопоклонством је својствено недемократским системима. При том овим текстом само подсецам јер ми брзо заборављамо а никако не прејудицирам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Слависа

15.08.2023 18:23

И 1999-е и 2004-е је нестао један дио Српске. Сваке године нестаје један дио. И са Додиком и без њега би нестао један дио. Можда брзе а можда спорије. Факт је да ми немамо власт у својој земљи него да смо обицан протекторат којим управљају странци. Сто је најгоре, добар дио становниства то подржава и радује се одлукама високог представника, туристе или шта већ.

Name

За ре Славишу

15.08.2023 18:42

Да не би странци директно управљали овим ентитетом они су мудро инсталисали домаћег издајника коме су додјелили улогу Великог Патриоте.Тај је урадио оно што ти странци не би смјели.Завршни чин ове драме ће ускоро услиједити.

Name

Ре

15.08.2023 20:48

Све је то било незаконито дјеловање Високог представника за БуХ, с тим што мораш знати да се тада Никола Поплашен буквално зајебавао и из обијести није желио да да мандат за састав Владе оном ко је тада имао 42 посланика! Сада смијенити Додика било би уклањање онога ко не дозвољава свођенхе срба на ниво мационалне мањине! Наравно то твој газда који је болестан од мржње према Милораду Додику не жели да види и вас који еадите на овој телевизији натјерује да од главе до пете пљујете на овом медију не само Милорада Додика него и све људе који реално виде шта се за србе спрема!

Name

40 британских обавештајаца

15.08.2023 18:12

Еее,да је само појединац,то је цијела термити репрезентација!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

15.08.2023 18:43

Додик је толико зла починио свом народу; опљачкао, омаловажио, обесмислио, Српску приватизовао, дјецу, кумове, родјаке и СНСД пајташе обогатио, а народ осиромашио, тако да није ни чудо да се многи радују његовом одласку. Изборима је било немогуће, јер изборе је више пута украо, а изборни процес у пљачку претворио. Све што се врти око Додика, указује само на једно, на поган и зло.

Name

М.с Н

15.08.2023 19:05

Како је дошао тако једино може и отићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

15.08.2023 20:37

Народу Републике Српске а не Републици Српској, народ је изнад свега. Ако нема народа нема ни Републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗМЕТИКА

15.08.2023 20:42

Република није Миле вец народ и он је дузан да ради у интересу народа а не да намеце брани и прогони неистомисљенике. Зато поносни народе не дозволи да те један неспособни муфљуз висе завлаци и у пропаст гура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

16.08.2023 00:03

Игор, Јелрна, Вуксн, Драско, Љубиса, Милицевиц, млади Вуциниц и јос много добри политицара требају се удрузити и направити спас РС

Name

Јован

16.08.2023 08:59

Теби је друзе мој светиња долар И еуро сто добијас од Британаца,а доноси ти их сколовани политиколог,досколовани Британски агент...па земљаце коме ти прицас прице,а сви све знамо. И птице на храни знају ко влада ПДП..ом,ма писни ако смијес од тог балавца сто ти доноси наредбе. И јос несто...не ударај цовјека који клеци...доци цес И ти на ред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

16.08.2023 10:30

Тачно се види да си ти у ствари прави, али кад ти се обрише прво слово... А тек небулозе у коментару, писане са таквом дозом неписмености...

Name

Оно

16.08.2023 09:04

ста на злу настане тако це на злу и да нестане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус т

16.08.2023 09:28

Сви револуционари у историји су се борили против окупатора и непријатеља и због тога робијали. Додику недостаје само робија, па да запкрузи свој ЦВ „револуционара“, ха, ха, ха. Ево сада прилике да и то заврси и буде комплетан „револуционар“ пред мајком историјом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајданпек

16.08.2023 15:15

Мислиш ???

ОДГОВОРИТЕ