Nijedan pojedinac nije iznad Republike Srpske

Šef Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za medije, a povodom optužnice koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv Milorada Dodika, rekao je da situacija za Dodika nije jednostavna. 

Republika Srpska 15.08.2023 | 15:51
Nijedan pojedinac nije iznad Republike Srpske

- Od mene nećete čuti nijednu riječ kojom bi se otežala situacija gospodinu Dodiku, koja je kompleksna i nije laka. Ali ako je cilj da se od Dodika pravi „sveta krava“ Republike Srpske, ni ja lično, ni PDP, u tome nećemo učestvovati. Nije on nikakva svetinja. Jedina svetinja je Republika Srpska, njena teritorija, narod, nadležnosti i institucije – rekao je Crnadak. 

Istakao je da niti jedan pojedinac nije iznad Republike Srpske. 

- Nijedan pojedinac ne smije da svoju ličnu političku sudbinu veže za Republiku Srpsku. Ovo što slušamo, stotine patetičnih „zaštita“ kroz nekakva pisma, to njemu ne pomaže. Neka se posveti svojoj odbrani, ako optužnica bude potvrđena. Sigurno ima novac da dođe do najboljih advokata, siguran sam da će spremiti najbolju odbranu – rekao je Crnadak. 

Crnadak kaže da je Dodik izjavio da će SNSD glasati za Zakon o VSTS, ššo znači da priznaje Sud i Tužilaštvo BiH, jer taj zakon određuje upravo odnose u te dvije institucije. 

Na pitanje šta bi on uradio u Dodikovoj situaciji, Crnadak kaže da ne može zamisliti da sebe i Republiku Srpsku dovede u takvu situaciju. 

- Svemu ovome je prethodilo hiljade njegovih poteza, najčešće štetnih po Republiku Srpsku. Ja ne mogu zamisliti da radim ovo što on radi, ni sebi, a pogotovo Republici Srpskoj – poručio je Crnadak. 

(BN) Foto: BN

 

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

BL

15.08.2023 16:56

Hahaha. Sad mora ispast patriota.

ODGOVORITE
Name

Re

15.08.2023 22:21

Jel Lemi?

Name

Lažni car baja strašni

16.08.2023 06:08

Nemojte da vam održim još jednu pres konferenciju u svom stilu i da popljujem sve po redu

Name

+

15.08.2023 16:56

U pravu si Crnadak. Ali taj pojedinac je izgleda samo u RS iznad Institucija. To se nije smijelo desiti. I zbog toga, ko god ne radi svoj posao, odgovaraće.

ODGOVORITE
Name

Slaviša

15.08.2023 18:11

Tamo davne 1999.godine tad omiljeni visoki predstavnik Karlis Vestendorf je smjenio legalno izabranog Predsednika RS jer nije provodio odluke visokog predstavnika i bio je po njemu opasnost za mr u BIH i RS..Smjena je bila bez žalbe! Tamo takodje davne 2004.omiljeni visoki predstavnik sadašnjih vlastodrzaca Pedi Ešdaun je smjenio 60.zvaničnika SDS! Hronološki smjenjen je Predsednik skupstine RS , cetiri potpredsednika SDS i gomila članova glavnog odbora i drugih činovnika. Jednom odlukom omiljenog tad Esdauna svima je zabranjen i javni i politicki zivot. Razlozi za smjene su bili pruzanje podrske haskim optuzenicima , korupcija , kriminal i nesaradnja sa visokim predstavnikom. Ni 1999.g a ni 2004.godine sto je jako bitno nije nestala Republika Srpska. Nije Republika Srpska jedan čovjek , ona je starija od pojedinca i zivjela je i prije Poplasena , Milorada Dodika a zivjece i posle njega o ko zna koliko ce se predsednika jos izmjenjati. Bavljenje idolopoklonstvom je svojstveno nedemokratskim sistemima. Pri tom ovim tekstom samo podsecam jer mi brzo zaboravljamo a nikako ne prejudiciram.

ODGOVORITE
Name

Re Slavisa

15.08.2023 18:23

I 1999-e i 2004-e je nestao jedan dio Srpske. Svake godine nestaje jedan dio. I sa Dodikom i bez njega bi nestao jedan dio. Možda brze a možda sporije. Fakt je da mi nemamo vlast u svojoj zemlji nego da smo obican protektorat kojim upravljaju stranci. Sto je najgore, dobar dio stanovnistva to podržava i raduje se odlukama visokog predstavnika, turiste ili šta već.

Name

Za re Slavišu

15.08.2023 18:42

Da ne bi stranci direktno upravljali ovim entitetom oni su mudro instalisali domaćeg izdajnika kome su dodjelili ulogu Velikog Patriote.Taj je uradio ono što ti stranci ne bi smjeli.Završni čin ove drame će uskoro uslijediti.

Name

Re

15.08.2023 20:48

Sve je to bilo nezakonito djelovanje Visokog predstavnika za BuH, s tim što moraš znati da se tada Nikola Poplašen bukvalno zajebavao i iz obijesti nije želio da da mandat za sastav Vlade onom ko je tada imao 42 poslanika! Sada smijeniti Dodika bilo bi uklanjanje onoga ko ne dozvoljava svođenhe srba na nivo macionalne manjine! Naravno to tvoj gazda koji je bolestan od mržnje prema Miloradu Dodiku ne želi da vidi i vas koji eadite na ovoj televiziji natjeruje da od glave do pete pljujete na ovom mediju ne samo Milorada Dodika nego i sve ljude koji realno vide šta se za srbe sprema!

Name

40 britanskih obaveštajaca

15.08.2023 18:12

Eee,da je samo pojedinac,to je cijela termiti reprezentacija!

ODGOVORITE
Name

Nebojša

15.08.2023 18:43

Dodik je toliko zla počinio svom narodu; opljačkao, omalovažio, obesmislio, Srpsku privatizovao, djecu, kumove, rodjake i SNSD pajtaše obogatio, a narod osiromašio, tako da nije ni čudo da se mnogi raduju njegovom odlasku. Izborima je bilo nemoguće, jer izbore je više puta ukrao, a izborni proces u pljačku pretvorio. Sve što se vrti oko Dodika, ukazuje samo na jedno, na pogan i zlo.

Name

M.s N

15.08.2023 19:05

Kako je došao tako jedino može i otići.

ODGOVORITE
Name

Tito

15.08.2023 20:37

Narodu Republike Srpske a ne Republici Srpskoj, narod je iznad svega. Ako nema naroda nema ni Republike.

ODGOVORITE
Name

KOZMETIKA

15.08.2023 20:42

Republika nije Mile vec narod i on je duzan da radi u interesu naroda a ne da namece brani i progoni neistomisljenike. Zato ponosni narode ne dozvoli da te jedan nesposobni mufljuz vise zavlaci i u propast gura.

ODGOVORITE
Name

BL

16.08.2023 00:03

Igor, Jelrna, Vuksn, Drasko, Ljubisa, Milicevic, mladi Vucinic i jos mnogo dobri politicara trebaju se udruziti i napraviti spas RS

Name

Jovan

16.08.2023 08:59

Tebi je druze moj svetinja dolar I euro sto dobijas od Britanaca,a donosi ti ih skolovani politikolog,doskolovani Britanski agent...pa zemljace kome ti pricas price,a svi sve znamo. I ptice na hrani znaju ko vlada PDP..om,ma pisni ako smijes od tog balavca sto ti donosi naredbe. I jos nesto...ne udaraj covjeka koji kleci...doci ces I ti na red

ODGOVORITE
Name

Idealno

16.08.2023 10:30

Tačno se vidi da si ti u stvari pravi, ali kad ti se obriše prvo slovo... A tek nebuloze u komentaru, pisane sa takvom dozom nepismenosti...

Name

Ono

16.08.2023 09:04

sta na zlu nastane tako ce na zlu i da nestane

ODGOVORITE
Name

Nostradamus t

16.08.2023 09:28

Svi revolucionari u istoriji su se borili protiv okupatora i neprijatelja i zbog toga robijali. Dodiku nedostaje samo robija, pa da zapkruzi svoj CV „revolucionara“, ha, ha, ha. Evo sada prilike da i to zavrsi i bude kompletan „revolucionar“ pred majkom istorijom.

ODGOVORITE
Name

Majdanpek

16.08.2023 15:15

Misliš ???

ODGOVORITE