Појаснила ситуацију око вртоглавог рачуна на Хвару

Млада туристкиња Теона из Неw Yорка објавила је на ТикТоку и Инстаграму како се шокирала рачуном на отоку Хвару. Сад је додатно појаснила цијелу ситуацију.

Регион 08.08.2023 | 09:51
Појаснила ситуацију око вртоглавог рачуна на Хвару

Ево како је када ваш ТикТок направи каос на Балкану – написала је блогерка Теона уз видео који приказује чланке о њеном рачуну из једног хварског ресторана.

– Доспјела сам у све медије – написала је уз опис снимке.

– Неки популарни ресторани нису толико добри, а популарни су и скупи, рекли су ми. Мислили смо да су ти људи љубазни и да имају најбоље намјере. И ја и мој дечко смо поријеклом Македонци и причамо српско-хрватски. С њима смо разговарали на хрватском. Због тога што су наши домаћини били тако красни људи, одлучили смо и вечерати код њих. Видјели смо јеловник и знали смо отприлике цијене. Питали смо конобара да нам нешто домаће препоручи. Сматрамо да су нас искористили јер нам нису рекли да је главно јело преко 200 еура. Да су нам рекли, онда би одлучили хоћемо ли то јести или нећемо. Прво су нам причали како се морамо пазити да нас не искористе, а онда нам они направе то исто! То је то, отприлике. Храна је била укусна. Је ли вриједна тих новаца? Ја не бих рекла да је..али, лекција научена…идући пут ћемо питати оног ко нам препоручи да покаже тачно на менију што ћемо добити и платити – објаснила је цијелу ситуацију.

Подсјетимо, млада туристкиња Теона из Неw Yорка објавила је на ТикТоку и Инстаграму како се шокирала рачуном на отоку Хвару. По занимању је иначе, како наводи, блогерка која пише о моди, љепоти и путовањима.

У четвртак је на једној од најпопуларнијих друштвених мрежа приложила фотографију рачуна од краја јула. Посјетила је један од угледнијих хварских ресторана. С друштвом је јела црни рижото, сипе, фригане лигње, бродет од рибе, ‘капетанов пијат’, а пили су и вино грк те минералне воде. У цијену је урачунато и постављање стола, цоуверт.

– Ово се догоди када прихватите препоруку конобара за предјело и главно јело. Питао нас је и колико смо гладни, а ми смо рекли да нисмо превише. Питам се колики би тек био рачун да смо рекли да смо гладни – коментарисла је разочарана Њујорчанка. Ипак смјештај на Хвару је похвалила као и само острво те написала препоруке. ‘Град је предиван. А Јадранско море предивно плаво’, написала је. Уз Хвар је посјетила и Корчулу и Дубровник.

Док су се неки корисници друштвених мрежа сложили с њом и да су цијене претјеране, било је и оних који су је критиковали.

– Сјели сте усред сезоне у хваљени ресторан на топ локацији, појели пола чудеса из мора и онда се чудите рачуну – један је од коментара. Други су додали да нису у животу сјели у ресторан, а да нису погледали цјеновик.

– Ма то ти не вриједи ни 50 еура – написао јој је један турист.

(Бука) Фото: Славко Мидзор/ПИXСЕЛЛ/Инстаграм

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Хаха

08.08.2023 10:34

Бука буче а буче и туристкиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

08.08.2023 11:23

Да,цијене су претјеране. Хотел Солине - Брела - близу плаже и прекрасно море али услуга и храна = 2, Гужве и никаквог реда. Мислим, то је правазишло све границе"

Name

Кап у мору

08.08.2023 12:03

Раде три мјесеца у години да би лежали преостали дио године.

Name

Господја са Хвариста

08.08.2023 13:21

Најекслузивније јело и уједно најскупље на Јадранској обали су "трепавице од хоботнице у лиметином сосу са преливом од зноја дивљег вепра" - изванредно, а сто је укусно!

Name

Ха Ха

08.08.2023 10:42

Тамо су конобари и кувари у главном из БИХ и Србије, газде ресторана баш овакве воле и цијене ! Својим очима сам гледа када кувар отвара "Ледо" паковање рибе, а на реклами ресторана пише, како је све свјеже, директ из мора, свако јутро рибари довозе ! Када сам конобару скренуо пажњу за ово што сам видио, брзо се снашао, рекао је да је било пуно посла , да су све залихе потрошили и да морају тако, до сутра изутра док им рибари не довезу "свјежу" рибу ! Па ви сад реците, који газда неби волио таквог конобара, а све је то изговорио екавицом, што мени ни нај мање није сметало !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.08.2023 11:05

Опа Ледо,па зар нису имали ниста јефтиније,од неког другог производјаца,јефтиније

Name

ВЕТЕРАН БиХ

08.08.2023 11:00

Шта је тражила то је и добила..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

08.08.2023 11:08

А ста си могла друго да оцекујес? Јос си и добро просла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана Марија

08.08.2023 11:20

Кувари цим мало немају посла одмах их газда запосли да цисте замрзнуту рибу,какво свјезе какво ста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозес

08.08.2023 15:20

Мислит како ниси хтјела да све додје у јавност и медије. Па то ти је посао “блогерко”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма хајте

08.08.2023 18:02

Ста ови продају а будале плацају ни Дубаи нема такве цијене, бy тхе wаy ово је схиттy хранс за те паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д2

09.08.2023 00:44

Зато никада када сједнем у ресторан не питам газду да ми нешто препоручи. Прво што ће ти препоручити је оно што најмање иде да испразни те залихе из фрижидера. И то најскупље. Само наивни питају да им се нешто препоручи. Увијек прво да донесе мени. Ако конобар приђе арогантно и превише самоувјерено тако да вас убиједи како ви немате појма шта бисте да једете позовете шефа и тражите да вас служи други конобар или се захвалите и промјените ресторан. Врхунски ресторани увијек, али увијек, прво донесу мени и учине да се осјетите пријатно и спокојно. Све остало је безобразлук конобара који нема маире и знање да на професионалан начин заслужи бакшиш. Не трпите то за своје паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

🙄

09.08.2023 21:01

Рачун преко 400 еурића? Пржене лигње скоро 30 еура а рибљи паприкаш преко 119 еура? Е јесу их одерали на фињака 🤑

ОДГОВОРИТЕ