Pojasnila situaciju oko vrtoglavog računa na Hvaru

Mlada turistkinja Teona iz New Yorka objavila je na TikToku i Instagramu kako se šokirala računom na otoku Hvaru. Sad je dodatno pojasnila cijelu situaciju.

Region 08.08.2023 | 09:51
Pojasnila situaciju oko vrtoglavog računa na Hvaru

Evo kako je kada vaš TikTok napravi kaos na Balkanu – napisala je blogerka Teona uz video koji prikazuje članke o njenom računu iz jednog hvarskog restorana.

– Dospjela sam u sve medije – napisala je uz opis snimke.

– Neki popularni restorani nisu toliko dobri, a popularni su i skupi, rekli su mi. Mislili smo da su ti ljudi ljubazni i da imaju najbolje namjere. I ja i moj dečko smo porijeklom Makedonci i pričamo srpsko-hrvatski. S njima smo razgovarali na hrvatskom. Zbog toga što su naši domaćini bili tako krasni ljudi, odlučili smo i večerati kod njih. Vidjeli smo jelovnik i znali smo otprilike cijene. Pitali smo konobara da nam nešto domaće preporuči. Smatramo da su nas iskoristili jer nam nisu rekli da je glavno jelo preko 200 eura. Da su nam rekli, onda bi odlučili hoćemo li to jesti ili nećemo. Prvo su nam pričali kako se moramo paziti da nas ne iskoriste, a onda nam oni naprave to isto! To je to, otprilike. Hrana je bila ukusna. Je li vrijedna tih novaca? Ja ne bih rekla da je..ali, lekcija naučena…idući put ćemo pitati onog ko nam preporuči da pokaže tačno na meniju što ćemo dobiti i platiti – objasnila je cijelu situaciju.

Podsjetimo, mlada turistkinja Teona iz New Yorka objavila je na TikToku i Instagramu kako se šokirala računom na otoku Hvaru. Po zanimanju je inače, kako navodi, blogerka koja piše o modi, ljepoti i putovanjima.

U četvrtak je na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža priložila fotografiju računa od kraja jula. Posjetila je jedan od uglednijih hvarskih restorana. S društvom je jela crni rižoto, sipe, frigane lignje, brodet od ribe, ‘kapetanov pijat’, a pili su i vino grk te mineralne vode. U cijenu je uračunato i postavljanje stola, couvert.

– Ovo se dogodi kada prihvatite preporuku konobara za predjelo i glavno jelo. Pitao nas je i koliko smo gladni, a mi smo rekli da nismo previše. Pitam se koliki bi tek bio račun da smo rekli da smo gladni – komentarisla je razočarana Njujorčanka. Ipak smještaj na Hvaru je pohvalila kao i samo ostrvo te napisala preporuke. ‘Grad je predivan. A Jadransko more predivno plavo’, napisala je. Uz Hvar je posjetila i Korčulu i Dubrovnik.

Dok su se neki korisnici društvenih mreža složili s njom i da su cijene pretjerane, bilo je i onih koji su je kritikovali.

– Sjeli ste usred sezone u hvaljeni restoran na top lokaciji, pojeli pola čudesa iz mora i onda se čudite računu – jedan je od komentara. Drugi su dodali da nisu u životu sjeli u restoran, a da nisu pogledali cjenovik.

– Ma to ti ne vrijedi ni 50 eura – napisao joj je jedan turist.

(Buka) Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Instagram

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Хаха

08.08.2023 10:34

Бука буче а буче и туристкиња

ODGOVORITE
Name

PD

08.08.2023 11:23

Da,cijene su pretjerane. Hotel Soline - Brela - blizu plaže i prekrasno more ali usluga i hrana = 2, Gužve i nikakvog reda. Mislim, to je pravazišlo sve granice"

Name

Kap u moru

08.08.2023 12:03

Rade tri mjeseca u godini da bi ležali preostali dio godine.

Name

Gospodja sa Hvarista

08.08.2023 13:21

Najeksluzivnije jelo i ujedno najskuplje na Jadranskoj obali su "trepavice od hobotnice u limetinom sosu sa prelivom od znoja divljeg vepra" - izvanredno, a sto je ukusno!

Name

Ha Ha

08.08.2023 10:42

Tamo su konobari i kuvari u glavnom iz BIH i Srbije, gazde restorana baš ovakve vole i cijene ! Svojim očima sam gleda kada kuvar otvara "Ledo" pakovanje ribe, a na reklami restorana piše, kako je sve svježe, direkt iz mora, svako jutro ribari dovoze ! Kada sam konobaru skrenuo pažnju za ovo što sam vidio, brzo se snašao, rekao je da je bilo puno posla , da su sve zalihe potrošili i da moraju tako, do sutra izutra dok im ribari ne dovezu "svježu" ribu ! Pa vi sad recite, koji gazda nebi volio takvog konobara, a sve je to izgovorio ekavicom, što meni ni naj manje nije smetalo !

ODGOVORITE
Name

re

08.08.2023 11:05

Opa Ledo,pa zar nisu imali nista jeftinije,od nekog drugog proizvodjaca,jeftinije

Name

VETERAN BiH

08.08.2023 11:00

Šta je tražila to je i dobila..

ODGOVORITE
Name

BB

08.08.2023 11:08

A sta si mogla drugo da ocekujes? Jos si i dobro prosla.

ODGOVORITE
Name

Ana Marija

08.08.2023 11:20

Kuvari cim malo nemaju posla odmah ih gazda zaposli da ciste zamrznutu ribu,kakvo svjeze kakvo sta...

ODGOVORITE
Name

Mozes

08.08.2023 15:20

Mislit kako nisi htjela da sve dodje u javnost i medije. Pa to ti je posao “blogerko”

ODGOVORITE
Name

Ma hajte

08.08.2023 18:02

Sta ovi prodaju a budale placaju ni Dubai nema takve cijene, by the way ovo je shitty hrans za te pare

ODGOVORITE
Name

D2

09.08.2023 00:44

Zato nikada kada sjednem u restoran ne pitam gazdu da mi nešto preporuči. Prvo što će ti preporučiti je ono što najmanje ide da isprazni te zalihe iz frižidera. I to najskuplje. Samo naivni pitaju da im se nešto preporuči. Uvijek prvo da donese meni. Ako konobar priđe arogantno i previše samouvjereno tako da vas ubijedi kako vi nemate pojma šta biste da jedete pozovete šefa i tražite da vas služi drugi konobar ili se zahvalite i promjenite restoran. Vrhunski restorani uvijek, ali uvijek, prvo donesu meni i učine da se osjetite prijatno i spokojno. Sve ostalo je bezobrazluk konobara koji nema maire i znanje da na profesionalan način zasluži bakšiš. Ne trpite to za svoje pare.

ODGOVORITE
Name

🙄

09.08.2023 21:01

Račun preko 400 eurića? Pržene lignje skoro 30 eura a riblji paprikaš preko 119 eura? E jesu ih oderali na finjaka 🤑

ODGOVORITE