Штета од поплава износи неколико милијарди евра

Премијер Словеније Роберт Голоб изјавио је да штета од катастрофалних поплава у тој земљи износи неколико милијарди евра.

Регион 08.08.2023 | 08:57
Штета од поплава износи неколико милијарди евра

Голоб је истакао да је приоритет да се успостави основна инфраструктура, као што су струја и вода. Премијер је истакао да је помоћ Словенији почела да стиже и из иностранства и да је тренутно најпотребнија тешка механизација, као и монтажни мостови, објавила је Радио-телевизија Словенија.

Помоћ је већ почела да стиже, не само из ЕУ, нагласио је Голоб.  Он је истакао да је чак и Украјина послала хеликоптер што, како је навео, значи да солидарност заиста нема границе.

Премијер је рекао да су ове поплаве највећа катастрофа у новијој историји Словеније и да ће Влада учинити све да помогне људима који су погођени поплавама. Голоб је истакао да ће Влада издвојити више од 100 милиона евра само за обнову инфраструктуре после поплава.

Он је најавио да ће на данашњој седници Владе бити разматран пакет новчане помоћи људима који су све изгубили у поплавама. Словеначка влада је у понедељак одржала кризни састанак на којем је било речи о штети и мерама за отклањање последица поплавама у којима је највише оштећена инфраструктура.

(Тањуг) Фото: ТАЊУГ/ФОТО СТА/ БОШТЈАН ПОДЛОГАР

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Предатор

08.08.2023 09:48

Тај укр хеликоптер побегао са фронта па глуми спасиоца. Сигурно се неће вратити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре предатор

08.08.2023 10:37

И Словенија помаже Украјину против путинове агресије. И, шта је ту чудно?

Name

Сека

08.08.2023 10:40

Бас си духовит, као метла за вратима

Name

Ме

08.08.2023 16:22

Није хеликоптер побјегао него залутао.

Name

Јаооо

08.08.2023 11:04

Дивно, солидарност. Посаљете им сву своју војну механизацију, а они вама један хеликоптер и то је њихова солидарност. Да нисте њима слали сад би несто и имали. Него глупи Словенци, послали све старо, да би добили ново од НАТО (Њемацке), на крају немају ниста. Плус, Словенија цитава не вриједи неколи милијарди евра, тако да Словенци, стандардно, и страдање зеле да уновце. Зато су увијек и имали, али изгледа не да Бог. Свака цаст насем народу сто ради у Сло, и сам сам био један од њих, због плате и издрзавања породице цовјек све мозе да трпи, али само донекле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

08.08.2023 11:13

Е словеци, словенци... Годинама сте поткрадали, црпили и циједили Југославију, па вам није ваљало ни то, па сте први напустили државу и починили неке злочине и побили војнике. И сад се бавите лоповлуком и закидате стране раднике за нека права... Па мора од свевишњег доћи и рачун за наплату свега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

08.08.2023 12:10

Ста би словенци са тенковима које су послали Украјини сад радили док су поплаве. Не брини ти за словенце и паре, па они имају фирму која има вецу годисњу добит него првих 15 фирми у БиХ ЗАЈЕДНО.

Name

+

08.08.2023 12:32

Жао ми је страних радника код вас. Ја никада из бивше Југославије сам, не би радио код Вас. Најпроклетији сте. У свему предњачили у Југи. Све сте вршили са Балкана, поједини, а најскупље све је било ваше. И онда сте први запуцали на младе Војнике. Од 18 и 19 година. Који су по закону распоређени из читаве Југославије. Недужна ДИЈЕЦА су први пут отишли од своје куће. Иако су имали оружје, тако млади и збуњени су гинули. Они су знали људски ред и закон да је у ЈУГОСЛАВИЈИ, БРАТСТВО И ЈЕДИНСТВО и нису могли пуцати на људе у својој земљи. Дабогда Вам све проклето било због тога. Ни културни нисте. А поготово ЗАКОН нисте поштовали. Нека Вам БОГ суди. ЗА ВИЈЕКЕ, ВИЈЕКОВА.

ОДГОВОРИТЕ