Šteta od poplava iznosi nekoliko milijardi evra

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da šteta od katastrofalnih poplava u toj zemlji iznosi nekoliko milijardi evra.

Region 08.08.2023 | 08:57
Šteta od poplava iznosi nekoliko milijardi evra

Golob je istakao da je prioritet da se uspostavi osnovna infrastruktura, kao što su struja i voda. Premijer je istakao da je pomoć Sloveniji počela da stiže i iz inostranstva i da je trenutno najpotrebnija teška mehanizacija, kao i montažni mostovi, objavila je Radio-televizija Slovenija.

Pomoć je već počela da stiže, ne samo iz EU, naglasio je Golob.  On je istakao da je čak i Ukrajina poslala helikopter što, kako je naveo, znači da solidarnost zaista nema granice.

Premijer je rekao da su ove poplave najveća katastrofa u novijoj istoriji Slovenije i da će Vlada učiniti sve da pomogne ljudima koji su pogođeni poplavama. Golob je istakao da će Vlada izdvojiti više od 100 miliona evra samo za obnovu infrastrukture posle poplava.

On je najavio da će na današnjoj sednici Vlade biti razmatran paket novčane pomoći ljudima koji su sve izgubili u poplavama. Slovenačka vlada je u ponedeljak održala krizni sastanak na kojem je bilo reči o šteti i merama za otklanjanje posledica poplavama u kojima je najviše oštećena infrastruktura.

(Tanjug) Foto: TANJUG/FOTO STA/ BOŠTJAN PODLOGAR

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Предатор

08.08.2023 09:48

Тај укр хеликоптер побегао са фронта па глуми спасиоца. Сигурно се неће вратити

ODGOVORITE
Name

Re predator

08.08.2023 10:37

I Slovenija pomaže Ukrajinu protiv putinove agresije. I, šta je tu čudno?

Name

Seka

08.08.2023 10:40

Bas si duhovit, kao metla za vratima

Name

Me

08.08.2023 16:22

Nije helikopter pobjegao nego zalutao.

Name

Jaooo

08.08.2023 11:04

Divno, solidarnost. Posaljete im svu svoju vojnu mehanizaciju, a oni vama jedan helikopter i to je njihova solidarnost. Da niste njima slali sad bi nesto i imali. Nego glupi Slovenci, poslali sve staro, da bi dobili novo od NATO (Njemacke), na kraju nemaju nista. Plus, Slovenija citava ne vrijedi nekoli milijardi evra, tako da Slovenci, standardno, i stradanje zele da unovce. Zato su uvijek i imali, ali izgleda ne da Bog. Svaka cast nasem narodu sto radi u Slo, i sam sam bio jedan od njih, zbog plate i izdrzavanja porodice covjek sve moze da trpi, ali samo donekle.

ODGOVORITE
Name

Idealno

08.08.2023 11:13

E sloveci, slovenci... Godinama ste potkradali, crpili i cijedili Jugoslaviju, pa vam nije valjalo ni to, pa ste prvi napustili državu i počinili neke zločine i pobili vojnike. I sad se bavite lopovlukom i zakidate strane radnike za neka prava... Pa mora od svevišnjeg doći i račun za naplatu svega...

ODGOVORITE
Name

Odgovor

08.08.2023 12:10

Sta bi slovenci sa tenkovima koje su poslali Ukrajini sad radili dok su poplave. Ne brini ti za slovence i pare, pa oni imaju firmu koja ima vecu godisnju dobit nego prvih 15 firmi u BiH ZAJEDNO.

Name

+

08.08.2023 12:32

Žao mi je stranih radnika kod vas. Ja nikada iz bivše Jugoslavije sam, ne bi radio kod Vas. Najprokletiji ste. U svemu prednjačili u Jugi. Sve ste vršili sa Balkana, pojedini, a najskuplje sve je bilo vaše. I onda ste prvi zapucali na mlade Vojnike. Od 18 i 19 godina. Koji su po zakonu raspoređeni iz čitave Jugoslavije. Nedužna DIJECA su prvi put otišli od svoje kuće. Iako su imali oružje, tako mladi i zbunjeni su ginuli. Oni su znali ljudski red i zakon da je u JUGOSLAVIJI, BRATSTVO I JEDINSTVO i nisu mogli pucati na ljude u svojoj zemlji. Dabogda Vam sve prokleto bilo zbog toga. Ni kulturni niste. A pogotovo ZAKON niste poštovali. Neka Vam BOG sudi. ZA VIJEKE, VIJEKOVA.

ODGOVORITE