На Хвару чак и купање у мору морате платити

Навикли смо да на плажама плаћамо лежаљке и сунцобране, али у кампу "Мласка" у општини Сућурај на Хвару наплаћују чак и "дневни боравак" и то два евра по особи.

Регион 07.08.2023 | 18:13
На Хвару чак и купање у мору морате платити

Љутита читатељка је рекла да је за њих троје морала да плати рачун од шест евра како би се купали на плажи у кампу "Мласка".

"Да смо корисници кампа у реду, треба наплатити нешто што је под концесијом. Но, колико ми је видљиво на доступним интернетским страницама, тај камп уопште нема концесију на плажу, а камоли концесију која укључује наплату кориштења купалишта и мора", наводи она.

Истиче и да би разумјела да јој је наплаћен паркинг, али аутомобил није паркирала у кампу, већ испред рампе на макадаму.

Речено јој је, додаје, како мора да плати три дневне карте за купање на плажи за три одрасле особе.

"Не лежаљку или сунцобран или паркинг, него платити два евра 'по глави', значи шест евра за нас троје који ћемо се купати на њиховој плажи", објаснила је.

На рачуну је јасно наведена услуга "дневног боравка".

"Којег боравка, шта то наплаћују? Кориштење плаже? По којем то закону ми неко ко има камп може наплатити кориштење купалишта? Будући да план за концесију и господарење тим подручјем нисам нигдје нашла у службеним документима, а колико сам дознала они концесију ни немају", наводи она.

Остаје питање шта им је наплаћено и по којој основи се наводи "дневни боравак" ако нису користили простор кампа, већ само плажу која је поморско добро, а нико не смије наплатити ни купање ни боравак на копненом простору шест метара гледано од ивице мора.

Према Плану управљања поморским добром општине Сућурај и утврђеним границама поморског добра, за увалу Мласка добијене су дозволе за: коришћење лежаљки (35 комада), сунцобрана (30 комада), аква парка, продају сладоледа, подморнице за разгледавање морског дна, једрилица и бродића на весла, штандова за продају рукотворина, киоск, угоститељске терасе и друго, али се нигде не наводи и плаћање "дневног боравка".

Лист је послао питање и компанији "Сућурај" у оквиру које послује камп "Мласка", а одговор још нису добили.  

(Агенције)  Фото: Цопyригхт Профимедиа
 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БЛ

07.08.2023 18:37

Ово испада као неуставне и незаконите одлуке нсрс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмммм

07.08.2023 18:42

А засто зена није назвала полицију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Хмммм

07.08.2023 20:05

Зато што полиција није надлежна хмммм? Хмммм размисли мало

Name

...

08.08.2023 01:12

Свако ко вјерује у полицију се прво обрати полицији и тражи помоћ од полиције јер сматра да је покраден, преварен, натјеран да тражи помоћ. Ако се деси да полиција одбије пружити помоћ или помогне, у сваком случају је полицајац, службеник надрљао, добије по носу, неко га пријави да се петља у туђи посао или буде суспендован што није помогао-јаве се душебрижници који су боље упућени у то ко је надлежан, а обичан свијет не зна коме се обратити и ко ће реаговати одмах, тог трена, а не да се то негдје пријави и вуче годинама оно што треба ријешити одмах. Жалосно, тужно,ужас.

Name

Последњи пут

07.08.2023 22:59

љетовала на Хвару 2015, у односу на Грцке отоке инфраструктура била лошија. Прије тога била од заврсетка рата бар 10 так пута, на свим странама и прелијепим мјестима. Не знам како је сада, мало сам изненадјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

07.08.2023 23:26

Мора неко за свим тим људима да смеце покупи.Мора се платити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинтус

08.08.2023 07:52

Боравишна такса је новчани износ који плаћа лице које изван свог пребивалишта користи услуге смјештаја, у смјештајном објекту, у којем се обавља туристичка и угоститељска дјелатност, за чији рад је издато одобрење за рад надлежног органа. Смјештајни објекти су хотели, мотели, пансиони, туристички апартмани, одмаралишта, кампови, планинарски домови, собе за изнајмљивање и пловни објекти наутичког туризма (јахте, бродови), те други објекти у којима се пружају услуге смјештаја.Неко мора цистити смеце иза Вас , одрзавати хигијену, мокри цворови итд.Та такса је увијек била и бице (и у бивсој Југи).Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.08.2023 09:06

Госпођо, били сте у "КАМПУ" гдје се наплаћује боравак особа. Али не купање, већ кориштење њиховог садржаја у кампу, WЦ, терени за играње, ит..., једноставно простор. То је мислим нормално у сваком кампу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кауција

08.08.2023 09:26

Када се изадје из мора буде цијена кауције уредно врацена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

08.08.2023 09:44

Ха ха

Name

Није скупо

08.08.2023 10:19

Бар то и нормално да се наплацује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

08.08.2023 15:11

А руско би да котисте као своје или подло пљацкају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.08.2023 16:14

Море цијеле Југославије добили. Олујом 1.995 истјерали 25о.ооо СРБА из Хрватске. Голоруког. А они у ХР. се са тим поносе. Сви: војска,полиција и НАТО им помагао. То је највећи кукавичлук. Бомбардовали ДИЈЕЦУ, која путем бијеже за Србију и возе тракторе. Њих сте ваљда побиједили. И сада Руско све би да добијете џаба. Јер зло је ујединило се опет. Русију. Никада. Нико није побиједио.

ОДГОВОРИТЕ