Na Hvaru čak i kupanje u moru morate platiti

Navikli smo da na plažama plaćamo ležaljke i suncobrane, ali u kampu "Mlaska" u opštini Sućuraj na Hvaru naplaćuju čak i "dnevni boravak" i to dva evra po osobi.

Region 07.08.2023 | 18:13
Na Hvaru čak i kupanje u moru morate platiti

Ljutita čitateljka je rekla da je za njih troje morala da plati račun od šest evra kako bi se kupali na plaži u kampu "Mlaska".

"Da smo korisnici kampa u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom. No, koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopšte nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora", navodi ona.

Ističe i da bi razumjela da joj je naplaćen parking, ali automobil nije parkirala u kampu, već ispred rampe na makadamu.

Rečeno joj je, dodaje, kako mora da plati tri dnevne karte za kupanje na plaži za tri odrasle osobe.

"Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego platiti dva evra 'po glavi', znači šest evra za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži", objasnila je.

Na računu je jasno navedena usluga "dnevnog boravka".

"Kojeg boravka, šta to naplaćuju? Korištenje plaže? Po kojem to zakonu mi neko ko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala oni koncesiju ni nemaju", navodi ona.

Ostaje pitanje šta im je naplaćeno i po kojoj osnovi se navodi "dnevni boravak" ako nisu koristili prostor kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro, a niko ne smije naplatiti ni kupanje ni boravak na kopnenom prostoru šest metara gledano od ivice mora.

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom opštine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra, za uvalu Mlaska dobijene su dozvole za: korišćenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), akva parka, prodaju sladoleda, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodića na vesla, štandova za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo, ali se nigde ne navodi i plaćanje "dnevnog boravka".

List je poslao pitanje i kompaniji "Sućuraj" u okviru koje posluje kamp "Mlaska", a odgovor još nisu dobili.  

(Agencije)  Foto: Copyright Profimedia
 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

BL

07.08.2023 18:37

Ovo ispada kao neustavne i nezakonite odluke nsrs.

ODGOVORITE
Name

Hmmmm

07.08.2023 18:42

A zasto zena nije nazvala policiju?

ODGOVORITE
Name

re Hmmmm

07.08.2023 20:05

Zato što policija nije nadležna hmmmm? Hmmmm razmisli malo

Name

...

08.08.2023 01:12

Svako ko vjeruje u policiju se prvo obrati policiji i traži pomoć od policije jer smatra da je pokraden, prevaren, natjeran da traži pomoć. Ako se desi da policija odbije pružiti pomoć ili pomogne, u svakom slučaju je policajac, službenik nadrljao, dobije po nosu, neko ga prijavi da se petlja u tuđi posao ili bude suspendovan što nije pomogao-jave se dušebrižnici koji su bolje upućeni u to ko je nadležan, a običan svijet ne zna kome se obratiti i ko će reagovati odmah, tog trena, a ne da se to negdje prijavi i vuče godinama ono što treba riješiti odmah. Žalosno, tužno,užas.

Name

Poslednji put

07.08.2023 22:59

ljetovala na Hvaru 2015, u odnosu na Grcke otoke infrastruktura bila lošija. Prije toga bila od zavrsetka rata bar 10 tak puta, na svim stranama i prelijepim mjestima. Ne znam kako je sada, malo sam iznenadjena.

ODGOVORITE
Name

Mladen

07.08.2023 23:26

Mora neko za svim tim ljudima da smece pokupi.Mora se platiti.

ODGOVORITE
Name

Pintus

08.08.2023 07:52

Boravišna taksa je novčani iznos koji plaća lice koje izvan svog prebivališta koristi usluge smještaja, u smještajnom objektu, u kojem se obavlja turistička i ugostiteljska djelatnost, za čiji rad je izdato odobrenje za rad nadležnog organa. Smještajni objekti su hoteli, moteli, pansioni, turistički apartmani, odmarališta, kampovi, planinarski domovi, sobe za iznajmljivanje i plovni objekti nautičkog turizma (jahte, brodovi), te drugi objekti u kojima se pružaju usluge smještaja.Neko mora cistiti smece iza Vas , odrzavati higijenu, mokri cvorovi itd.Ta taksa je uvijek bila i bice (i u bivsoj Jugi).Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

Milan

08.08.2023 09:06

Gospođo, bili ste u "KAMPU" gdje se naplaćuje boravak osoba. Ali ne kupanje, već korištenje njihovog sadržaja u kampu, WC, tereni za igranje, it..., jednostavno prostor. To je mislim normalno u svakom kampu.

ODGOVORITE
Name

Kaucija

08.08.2023 09:26

Kada se izadje iz mora bude cijena kaucije uredno vracena!

ODGOVORITE
Name

Ha ha

08.08.2023 09:44

Ha ha

Name

Nije skupo

08.08.2023 10:19

Bar to i normalno da se naplacuje.

ODGOVORITE
Name

Da da

08.08.2023 15:11

A rusko bi da kotiste kao svoje ili podlo pljackaju.

ODGOVORITE
Name

+

09.08.2023 16:14

More cijele Jugoslavije dobili. Olujom 1.995 istjerali 25o.ooo SRBA iz Hrvatske. Golorukog. A oni u HR. se sa tim ponose. Svi: vojska,policija i NATO im pomagao. To je najveći kukavičluk. Bombardovali DIJECU, koja putem biježe za Srbiju i voze traktore. Njih ste valjda pobijedili. I sada Rusko sve bi da dobijete džaba. Jer zlo je ujedinilo se opet. Rusiju. Nikada. Niko nije pobijedio.

ODGOVORITE