Поплаве видљиве из свемира: Приказане размјере катастрофе

Велике поплаве које су протеклих дана погодиле Словенију и Хрватску забележене су из свемра и поређењем сателитских снимака Сентинел-1 САР од 24. јула са снимцима на дан највишег водостаја, 5. августа, приказане су размере катастрофе.

Регион 07.08.2023 | 16:56
Поплаве видљиве из свемира: Приказане размјере катастрофе

Водостаји Драве и Муре су, јављају агенције, почели да опадају у Астрији, али да би опали и у Хрватској, њихов нво мора најприје опасти у Словенији. Сава је у горњем делу такође почела да опада још у суботу.

Тренутно је врх таласа који пролази кроз Хрватску у Ругвици и Превлаци, а селиће се низводно и то ће трајати данима јер је Сава у том делу спора. И набујала Драва, услед обилних киша, у недељу је озбиљно запретила делу Подравине, тачније селима уз реку.

Посебно је критична ситуација код Језера Шодерица где је набујала река уништила кућу и излетиште. Ситуација је посебно тешка на Мурском подручју, проблема има у Светом Марину на Мури, али ситуација на овом подручју се, како сада ствари стоје, лагано смирује.

(Тањуг)  Фото:Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма нису то

07.08.2023 19:01

Поплаве, то су "посљедице" вакцине, сад ће тако неки да тако тврде. То се само привиђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

07.08.2023 20:46

Наравно да су индиректно последица вакцине.Јер онај ко је осмислио пропаганду око вакцине,тај исти ти се петља и у климатске промјене,које нису биле промјене док они нису поцели цацкати.А ти кад будес видио даље од носа,онда се јави за коментар...