Poplave vidljive iz svemira: Prikazane razmjere katastrofe

Velike poplave koje su proteklih dana pogodile Sloveniju i Hrvatsku zabeležene su iz svemra i poređenjem satelitskih snimaka Sentinel-1 SAR od 24. jula sa snimcima na dan najvišeg vodostaja, 5. avgusta, prikazane su razmere katastrofe.

Region 07.08.2023 | 16:56
Poplave vidljive iz svemira: Prikazane razmjere katastrofe

Vodostaji Drave i Mure su, javljaju agencije, počeli da opadaju u Astriji, ali da bi opali i u Hrvatskoj, njihov nvo mora najprije opasti u Sloveniji. Sava je u gornjem delu takođe počela da opada još u subotu.

Trenutno je vrh talasa koji prolazi kroz Hrvatsku u Rugvici i Prevlaci, a seliće se nizvodno i to će trajati danima jer je Sava u tom delu spora. I nabujala Drava, usled obilnih kiša, u nedelju je ozbiljno zapretila delu Podravine, tačnije selima uz reku.

Posebno je kritična situacija kod Jezera Šoderica gde je nabujala reka uništila kuću i izletište. Situacija je posebno teška na Murskom području, problema ima u Svetom Marinu na Muri, ali situacija na ovom području se, kako sada stvari stoje, lagano smiruje.

(Tanjug)  Foto:Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ma nisu to

07.08.2023 19:01

Poplave, to su "posljedice" vakcine, sad će tako neki da tako tvrde. To se samo priviđa.

ODGOVORITE
Name

Lemi

07.08.2023 20:46

Naravno da su indirektno posledica vakcine.Jer onaj ko je osmislio propagandu oko vakcine,taj isti ti se petlja i u klimatske promjene,koje nisu bile promjene dok oni nisu poceli cackati.A ti kad budes vidio dalje od nosa,onda se javi za komentar...