Радоја Звицера крију људи у Јужној Америци

Осумњиченог вођу тзв. кавачког криминалног клана Радоја Звицера вероватно крију његови пословни партнери у Јужној Америци.

Свијет 02.08.2023 | 22:58
Радоја Звицера крију људи у Јужној Америци

Ово је објавио словачки портал актуалитy.ск.

У опширном тексту о пословању Звицерове породице у Словачкој, уз напомену да је и његов покојни кум Марко Вуковић био међу оснивачима једне од фирми у тој земљи, портал подсећа да је Вуковић убијен у Београду у јануару 2020. године, а да је Звицер у бекству од почетка 2021. године.
 
Наводе да је седам дана пре убиства, Марко Вуковић заједно са другим људима са Балкана у Словачкој основао компанију "Нитра Пројект Груп".

Додају да је, према званичним подацима из регистра, балканска мафија пословала у више градова у Словачкој. Указано је да рат две бруталне нарко-банде са Балкана – такозвани Кавачи и Шкаљари, назване по местима у Котору одвео њихове водеће представнике све до Словачке.

Овај словачки портал је о фирмама Радоја Звицера у Словачкој извештвао и пре две године, јер је Которанин 2020. године у тој земљи основано неколико предузећа, са повезаним лицима.

"Временом се појавило више информација о активностима бруталног кавачког нарко-клана у Словачкој. Српска полиција истражила је једно од убистава у оквиру рата нарко мафије, које се догодило 17. јануара 2020. године испред основне школе у ​​Београду", пише словачки портал и подсећа да се ради о убиству Марка Вуковића.

Кобног дана, како се наводи, Марко Вуковић, бивши которски поморски капетан који се наводно бавио шверцом кокаина из Јужне Америке у Европу, паркирао је свој луксузни теренац испред једне од школа у мирном предграђу Београда.

"Ту је сачекао да деца заврше са часовима и уђу у кола. Изненада се иза жбуња појавио маскирани нападач, пришао аутомобилу и пуцао у главу Вуковићу који је седео за воланом", наводи се тексту, преноси портал РТЦГ.

Истиче се да је Вуковић био повезан са Радојем Звицером.

"Радоје Звицер је у бекству последње три године, кријући се од полиције у различитим крајевима света. Он је међу најтраженијим криминалцима на Балкану. Породица Звицер је основала компаније и у Словачкој. Управо је Звицерова ужа породица основала неколико фирми у Словачкој истовремено са покојним Вуковићем – којег медији називају Звицеровим кумом. Маја Звицер, супруга брата Радоја Звицера, Горана Звицера, прва се уписала у привредни регистар јануара 2020. године", пише словачки портал.

Маја Звицер је власница компаније ЦГМН, чије је седиште у изнајмљеним просторијама у селу Бреков код Хумена. Виктор Моћнач, предузетник који се годинама бави пружањем консултантских и економских услуга генерални је директор њене компаније. Међу делатностима је оснивање или привремено управљање компанијама за своје стране клијенте или инвеститоре.

"Она је била овде једном или два пута ради обраде докумената. Корона криза је утицала и ограничила пословање компаније. Више од годину дана ме уопште није звала", описао је Моћнач пре извесног времена активности Маје Звицер у Словачкој, наводи се у чланку.

Наведено је да су у Словачкој били пословно активни и Радојева жена Тамара Звицер, њен отац Небојша Саферовић и Митра Ћаћић. Словачки портал истиче да је за убиство Вуковића у Београду оптуживан Петар Јовановић из Србије, који је учествовао у нападу на Радоја Звицера у Кијеву 2020. године.

"Радоје Звицер је тренутно један од најтраженијих криминалаца на Балкану. Међународну потерницу за њим је расписала Србија, а касније и његова матична Црна Гора. Опасног Црногорца тражи Интерпол и у бекству је од фебруара 2021. године. Вероватно га крију његови пословни партнери у Јужној Америци", наведено је у чланку портала актуалитy.

Истакнуто је да је између убиства Вуковића у Београду у јануару 2020. године и неуспелог покушаја атентата на Звицера у Кијеву у мају 2020. године њихов тзв. Кавачки клан предузео муњевиту одмазду.

"У Грчкој су 19. јануара 2020. године, дакле само два дана након Вуковићевог убиства, свирепо убили двојицу важних представника конкурентске нарко-групе Шкаљари – Игора Дедовића и Стевана Стаматовића. Ово се догодило пред њиховом децом и супругама током вечере у луксузном ресторану у Атини, који је током пуцњаве био пун гостију", наводи се у тексту.

(Тањуг) Фото: Схуттестоцк/ АртОлyмпиц 

Коментари / 0

Оставите коментар