Моззарт подржао Турнир ФИБА 3x3 у Невесињу

Побједнички пехар подигла екипа са Пала

Република Српска 17.07.2023 | 16:59
Моззарт подржао Турнир ФИБА 3x3 у Невесињу
Љубитељи баскета настављају да се такмиче широм наше земље на 3x3 турнирима, а Моззарт наставља да им пружа подршку у томе. Протеклог викенда били су уз организаторе турнира који је, под окриљем ФИБА, одигран у Невесињу. Такмичење је привукло тимове из три земље и бројну публику која је навијала за њих, а побједу је однијела екипа са Пала. 
 
 
Полуфиналне мечеве и финале пратило је око 400 гледалаца, што довољно говори о интересу грађана за овај спортски догађај. Захвални смо на подршци компанији Моззарт јер су нам много помогли у организацији турнира. Надамо се да смо испунили очекивања, као и да ћемо наставити сарадњу- каже Зоран Граховац, организатор Турнира 3X3 Невесиње. 
 
На турниру се за титулу најбоље борило 10 екипа из БиХ, Србије и Хрватске чији је квалитет био на високом нивоу. Због тога су, кажу, веома задовољни, као и због чињенице да је овај спортски догађај привукао бројну публику на Килавцима. 
 
 
Побједничка екипа са Пала је, након велике борбе и много узбуђења, у полуфиналу савладала главне конкуренте екипу из Подгорице. Потом су у финалу поразили требињски Студенац резултатом 21:18. Састав са Пала, у чијим редовима су наступала три рођена брата Јован, Марко и Рајко Гутаљ уз Марка Ристичевића, приказао је најбоље партије на Килавцима.
 
Првопласирана екипа поред пехара и медаља, добила је новчану награду од 2000 КМ и поклон мајице, док је другопласираној екипи припало 500 КМ.
 
 
Турнир је игран под окриљем ФИБА у оквиру Лиге Републике Српске.
 
Многобројна публика имала је прилику да ужива у квалитетном баскету, а одиграна је и ревијална утакмица најмлађих чланица ОКК Вележ из Невесиња. У такмичењу у шутирању тројки побиједио је Гојин Шиповац.
 
(ПР) Фото: ПР