Mozzart podržao Turnir FIBA 3x3 u Nevesinju

Pobjednički pehar podigla ekipa sa Pala

Republika Srpska 17.07.2023 | 16:59
Mozzart podržao Turnir FIBA 3x3 u Nevesinju
Ljubitelji basketa nastavljaju da se takmiče širom naše zemlje na 3x3 turnirima, a Mozzart nastavlja da im pruža podršku u tome. Proteklog vikenda bili su uz organizatore turnira koji je, pod okriljem FIBA, odigran u Nevesinju. Takmičenje je privuklo timove iz tri zemlje i brojnu publiku koja je navijala za njih, a pobjedu je odnijela ekipa sa Pala. 
 
 
Polufinalne mečeve i finale pratilo je oko 400 gledalaca, što dovoljno govori o interesu građana za ovaj sportski događaj. Zahvalni smo na podršci kompaniji Mozzart jer su nam mnogo pomogli u organizaciji turnira. Nadamo se da smo ispunili očekivanja, kao i da ćemo nastaviti saradnju- kaže Zoran Grahovac, organizator Turnira 3X3 Nevesinje. 
 
Na turniru se za titulu najbolje borilo 10 ekipa iz BiH, Srbije i Hrvatske čiji je kvalitet bio na visokom nivou. Zbog toga su, kažu, veoma zadovoljni, kao i zbog činjenice da je ovaj sportski događaj privukao brojnu publiku na Kilavcima. 
 
 
Pobjednička ekipa sa Pala je, nakon velike borbe i mnogo uzbuđenja, u polufinalu savladala glavne konkurente ekipu iz Podgorice. Potom su u finalu porazili trebinjski Studenac rezultatom 21:18. Sastav sa Pala, u čijim redovima su nastupala tri rođena brata Jovan, Marko i Rajko Gutalj uz Marka Rističevića, prikazao je najbolje partije na Kilavcima.
 
Prvoplasirana ekipa pored pehara i medalja, dobila je novčanu nagradu od 2000 KM i poklon majice, dok je drugoplasiranoj ekipi pripalo 500 KM.
 
 
Turnir je igran pod okriljem FIBA u okviru Lige Republike Srpske.
 
Mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u kvalitetnom basketu, a odigrana je i revijalna utakmica najmlađih članica OKK Velež iz Nevesinja. U takmičenju u šutiranju trojki pobijedio je Gojin Šipovac.
 
(PR) Foto: PR