Отворен Еxит уз велики ватромет на Главној бини

Спектакуларним ватрометом вечерас је званично отворен 23. Еxит у Новом Саду, на Главној бини, након концерта шведске панк рок атракције "Виагра Боyс".

Забава 06.07.2023 | 23:49
Отворен Еxит уз велики ватромет на Главној бини

Дирекција Еxит фестивала је креативно осмислила да церемонија отварања ове године има три поглавља на три различите бине.

Тако је уводни део био на Паћамама Стаге-у  у облику древне какао церемоније уз наступ "Сарасвати Друна бенда".

Тада се надахнуто обратио директор фестивала Еxит Душан Ковачевић са својом бебом у рукама, где је истакао да Еxит шири љубав и мисао јединства, да је неопходно да постоји све више разумевања међу људима, да је љубав најважнија. Тиме су отворили први сегмент који се тиче неге менталног здравља, духа и тела, јер Еxит одавно има јаку друштвену улогу.

Триптих отварања се наставио перформансом уметнице Вајлане Маркус на бини за електронску музику мтс Данце Арена.   

Онда је на Главну бину изашао њен муж, за највећу од све три церемоније, познати  филантроп, мотивациони говорник и оснивач глобалног бренда „Оннит“ - Обри Маркус.

 "Будимо свесни тренутка у коме смо,  ми стварамо за нашу децу и њихову децу и будућност, ми стварамо нови свет пун љубави и слоге. Осећајте ту енергију у души и срцу, волите се и чувајте", поручио је у свом мотивационом "лифе цоуцх" говору Обри Маркус.

 Уследило је премијерно отварање Еxита из свемира и слање снажне поруке свету са натписима на енглеском језику и аудио нарацијом преко великог платна што је одушевило неколико хиљада људи у публици.

Дечји хор је извео веома позитивну песму "Земља" од рок групе "ЕКВ - Екатарина велика", као пролог зачитаву серију огромних ватромета од неколико минута изнад Главне бине и над целим Новим Садом.

Публика и даље чека вечерас бенд "Тхе Продигy" по пети пут на Еxит фестивалу.

На Данце Арени ће до јутра наступати даме из света ди-џејинга као што су Нина Кравиц, Амели Ленс и Индира Паганото.

(Тањуг) Фото: 021

Коментари / 0

Оставите коментар