У Охриду данас састанак Београда и Приштине

- Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ организује данас у Охриду састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине којем ће присуствовати предсједник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Свијет 18.03.2023 | 08:03
У Охриду данас састанак Београда и Приштине

Борељ и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак одржаће одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, након чега ће услиједити заједнички трилатерални састанак.

Састанак ће бити усмјерен на довршавање Анекса о спровођењу Споразума ЕУ на путу нормализације односа између Приштине и Београда, саопштено је раније из европске дипломатске службе.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да у Охрид не путује ни са каквим порукама, него да заступа интересе државе и српског народа на Косову и Метохији.

Вучић је рекао да је Србија увијек спремна да разговара о компромисним рјешењима.

"Надам се пристојном разговору и томе да можемо ствари напред да померамо. А хоће ли бити или не /позитивног исхода/, ја нисам превелики оптимиста", рекао је Вучић.

Борељ је рекао раније да је "вријеме да се Београд и Приштина сагласе у вези са Анексом о спровођењу недавног приједлога ЕУ који треба да доведе до далекосежне нормализације односа". 

(Срна) Фото: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Генерал Устинов

18.03.2023 08:08

Хорде зла поново на дјелу распарцавања дрзава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.03.2023 08:25

Сага се ускоро заврсава знаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

18.03.2023 08:38

Поцев од ЕУ-администрације у Бриселу па до суда у Хагу. све су то само инструменти политике. Нема ту никаквог медјународног права. Сада се тек види у каквим раљама правних процедура је усла послијератна БиХ. Треба преиспитати правну ваљаност свих његових одлука, али ко треба то да обави?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

18.03.2023 13:15

Ето рата на Балкану за око две године ...

ОДГОВОРИТЕ