Детлић у зидове куће сместио огромну количину жира

Компанија за сузбијање штеточина недавно је пријавила један од најнеобичнијих случајева које је имала – детлиц́а који је напунио зидове куц́е огормном количином жира.

Занимљивости 07.02.2023 | 15:25
Детлић у зидове куће сместио огромну количину жира

Ник Кастро власник,калифорнијске компаније за сузбијање штеточина у Калифорнији, мислио је да је све то видео у својих 20 и више година пословања, али чак и он је био шокиран једним од његових најновијих откриц́а.

Прошлог месеца, калифорнијска породица је наручила Кастра да поправи “рад“ упорног детлиц́а који је стално кљуцао рупе у спољним зидовима њихове куц́е пунећи их жиром.

Детлиц́ није рачунао на празан простор између слојева зидова, тако да жир који је стално уносио није остао на месту; уместо тога, падали су на дно зидова и на крају су почели да излазе из разних отвора унутра.

 

<ифраме срц="хттпс://www.фацебоок.цом/плугинс/пост.пхп?хреф=хттпс%3А%2Ф%2Фwww.фацебоок.цом%2Фпхото.пхп%3Ффбид%3Д577140161093339%26сет%3Да.458269312980425%26тyпе%3Д3&схоw_теxт=фалсе&wидтх=500" wидтх="500" хеигхт="497" фрамебордер="0" сцроллинг="но" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-оригwидтх="500" дата-оригхеигхт="497" дата-мце-фрагмент="1">

Ник је знао да ц́е пронац́и неколико жира ако довољно добро потражи, али ни близу огромне гомиле са којом је завршио. Најпре је стручњак за дератизацију прегледао спољашњост куц́е и потврдио да је ово дело неуморног веома “запосленог”   вредног детлиц́а.

Зидови куц́е су били “потпуно уништени“, са десетинама рупа а ако то није била довољна потврда, Кастро и његов тим су заправо видели птицу то јест, детлића како ставља још жирева у рупе док су они још били тамо.

Када су стручњаци за контролу штеточина почели да праве рупе у унутрашњим зидовима куц́е, огромне количине жира су почеле да се “изливају из зидова”

На крају су напунили осам великих врец́а за смец́е са око 317 килограма жира који су извукли из зидова куће домаћина!

“Жиреви су само су надолазили, без престанка. Мислило се да се жир налази само на четвртини зида. Испоставило се да су били нагомилани високо до тавана куц́е.!” рекао је Ник Кастро.

“Нестварно, никада раније нисам наишао на овако нешто“, резимирао је своје искуство са радом овог невероватно запосленог детлиц́а Ник Кастро.

У случају да вам је жао због детлиц́а и свег труда који је уложио у своју огромну залиху жира, бар ц́е вам лакнути када сазнате да птици није било никакве штете.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар