Detlić u zidove kuće smestio ogromnu količinu žira

Kompanija za suzbijanje štetočina nedavno je prijavila jedan od najneobičnijih slučajeva koje je imala – detlića koji je napunio zidove kuće ogormnom količinom žira.

Zanimljivosti 07.02.2023 | 15:25
Detlić u zidove kuće smestio ogromnu količinu žira

Nik Kastro vlasnik,kalifornijske kompanije za suzbijanje štetočina u Kaliforniji, mislio je da je sve to video u svojih 20 i više godina poslovanja, ali čak i on je bio šokiran jednim od njegovih najnovijih otkrića.

Prošlog meseca, kalifornijska porodica je naručila Kastra da popravi “rad“ upornog detlića koji je stalno kljucao rupe u spoljnim zidovima njihove kuće puneći ih žirom.

Detlić nije računao na prazan prostor između slojeva zidova, tako da žir koji je stalno unosio nije ostao na mestu; umesto toga, padali su na dno zidova i na kraju su počeli da izlaze iz raznih otvora unutra.

 

Nik je znao da će pronaći nekoliko žira ako dovoljno dobro potraži, ali ni blizu ogromne gomile sa kojom je završio. Najpre je stručnjak za deratizaciju pregledao spoljašnjost kuće i potvrdio da je ovo delo neumornog veoma “zaposlenog”   vrednog detlića.

Zidovi kuće su bili “potpuno uništeni“, sa desetinama rupa a ako to nije bila dovoljna potvrda, Kastro i njegov tim su zapravo videli pticu to jest, detlića kako stavlja još žireva u rupe dok su oni još bili tamo.

Kada su stručnjaci za kontrolu štetočina počeli da prave rupe u unutrašnjim zidovima kuće, ogromne količine žira su počele da se “izlivaju iz zidova”

Na kraju su napunili osam velikih vreća za smeće sa oko 317 kilograma žira koji su izvukli iz zidova kuće domaćina!

“Žirevi su samo su nadolazili, bez prestanka. Mislilo se da se žir nalazi samo na četvrtini zida. Ispostavilo se da su bili nagomilani visoko do tavana kuće.!” rekao je Nik Kastro.

“Nestvarno, nikada ranije nisam naišao na ovako nešto“, rezimirao je svoje iskustvo sa radom ovog neverovatno zaposlenog detlića Nik Kastro.

U slučaju da vam je žao zbog detlića i sveg truda koji je uložio u svoju ogromnu zalihu žira, bar će vam laknuti kada saznate da ptici nije bilo nikakve štete.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar