Мбапе открио како му је било послије пораза у финалу СП

Фудбалер Пари Сен Жермена и француски репрезентативац Килијан Мбапе поновио је данас да му је тешко пао пораз од селекције Аргентине у финалу Светског првенства у Катару, преноси "Екип".

Фудбал 29.12.2022 | 11:28
Мбапе открио како му је било послије пораза у финалу СП

Аргентина је 18. децембра у финалу Мундијала после бољег извођења пенала савладала Француску. 

Мбапе је синоћ у 96. минуту из пенала донео победу ПСЖ-у против Стразбура (2:1) у мечу 16. кола француског првенства.

"Преживљао сам тешке тренутке после пораза у финалу СП. Мислим да то никада нећу сварити. Није мој клуб крив што сам са Француском изгубио финале Мундијала. Сада све морам да дам за ПСЖ. Добар је осећај вратити се победи, вези са клубом, навијачима, саиграчима. Разговарао сам са тренером пре финала и рекао сам му да ћу се, без обзира на резултат, вратити после турнира, пошто сам се осећао добро и желео да наставим да играм, пошто имамо две важне утакмице", рекао је Мбапе.

Он је истакао да је после финала СП разговарао са клупским саиграчем и капитеном аргентинске селекције Лионелом Месијем.

"Причали смо, честитао сам му победу. Он цео живот жели да освоји СП. И ја исто желим, али сада нисам успео. Увек морате да останете добар фудбалер. Сачекаћемо Леа да се врати и настави да постиже голове и добија утакмице", додао је Мбапе.

Фудбалер ПСЖ-а није желео да коментарише увреде, које је Мбапеу и Французима после финала упутио голман аргентинске репрезентације Емилијано Мартинез.

"Мораш увек као играч да будеш фер, а његове прославе нису мој проблем. Не трошим енергију на тако безначајне ствари. Најважније је да дам најбоље од себе за мој клуб", нагласио је фудбалер ПСЖ-а.

Тренер шампиона Француске Кристоф Галтије потврдио је да између Мбапеа и Месија нема сукоба.

"Меси и Мбапе су се руковали после финала СП. Између њих постоји велико поштовање. То је оно што ми је важно", навео је Галтије.

(Тањуг Фото: Твитер) 

Коментари / 0

Оставите коментар