Јужна Кореја након драме у осмини финала Мундијала

У трилер завршници победу је против Португала однела селекција Јужне Кореје, која је у судијској надокнади дошла до пласмана у осмине финала Мундијала!

Спорт 02.12.2022 | 18:29
Јужна Кореја након драме у осмини финала Мундијала

До вођства је номиналне госте на овој утакмици довео Рикардо Орта, у петом минуту меча.

Са друге стране, резултатско поравнање донео је Ким, који је у 27. минуту, да би Хванг у судијској надокнади, након сјајне асистенције Сона, донео свом тиму пласман у наредну фазу.

Португал је, ипак, успео да задржи прво место на крају Групе Х,  док је на Јужна Кореја са другог места дошла до осмине финала.

Било је јасно и пре овог кола да ће Португал неће свим силама ићи на победу против симпатичне селекције Јужне Кореје. Кристијано Роналдо и саиграчи су победама у прва два кола Светског шампионата обезбедли учешће међу најбољих 16 селекција на планети, али је прво место и ствар престижа да се заврши као најбољи у групи било нешто што је покретало Португалце.

Управо је тај понос, инат до изражаја дошао већ у петом минуту, када је мрежу азијске селекције затресао Рикардо Орта. Капитен Браге, кога из сусрета са управо том екипом добро памте навијачи Црвене звезде погодио је након сјајне комбинације португалских фудбалера. Дало је забележио брилијантну асистенцију, а офанзивац је имао прилично лак посао.

Уследило је благо затишје које је трајало тек нешто више од десет минута, након чега је по први пут лопту из мреже морао да вади Диого Кошта. Након сјајног прекида центрирао је Сон, а у казненом простору се нашао Ким, који је убацио лопту у мрежу Португалаца. Ипак, судија је показао да је у питању офсајд, што је касније и потврђено. Остало је 0:0.

Ипак, у 27. минуту судија није имао шта да покаже, Јужна Кореја је дошла до 1:1. Стрелац је био Ким, дефанзивац азијске селекције, који је искористио грешку Роналда приликом корнера и затресао мрежу противника.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цв

02.12.2022 17:38

Ово је постало "безобразлук" али легитиман. Па, да су хтјели добили би их 3:0

ОДГОВОРИТЕ