Južna Koreja nakon drame u osmini finala Mundijala

U triler završnici pobedu je protiv Portugala odnela selekcija Južne Koreje, koja je u sudijskoj nadoknadi došla do plasmana u osmine finala Mundijala!

Sport 02.12.2022 | 18:29
Južna Koreja nakon drame u osmini finala Mundijala

Do vođstva je nominalne goste na ovoj utakmici doveo Rikardo Orta, u petom minutu meča.

Sa druge strane, rezultatsko poravnanje doneo je Kim, koji je u 27. minutu, da bi Hvang u sudijskoj nadoknadi, nakon sjajne asistencije Sona, doneo svom timu plasman u narednu fazu.

Portugal je, ipak, uspeo da zadrži prvo mesto na kraju Grupe H,  dok je na Južna Koreja sa drugog mesta došla do osmine finala.

Bilo je jasno i pre ovog kola da će Portugal neće svim silama ići na pobedu protiv simpatične selekcije Južne Koreje. Kristijano Ronaldo i saigrači su pobedama u prva dva kola Svetskog šampionata obezbedli učešće među najboljih 16 selekcija na planeti, ali je prvo mesto i stvar prestiža da se završi kao najbolji u grupi bilo nešto što je pokretalo Portugalce.

Upravo je taj ponos, inat do izražaja došao već u petom minutu, kada je mrežu azijske selekcije zatresao Rikardo Orta. Kapiten Brage, koga iz susreta sa upravo tom ekipom dobro pamte navijači Crvene zvezde pogodio je nakon sjajne kombinacije portugalskih fudbalera. Dalo je zabeležio brilijantnu asistenciju, a ofanzivac je imao prilično lak posao.

Usledilo je blago zatišje koje je trajalo tek nešto više od deset minuta, nakon čega je po prvi put loptu iz mreže morao da vadi Diogo Košta. Nakon sjajnog prekida centrirao je Son, a u kaznenom prostoru se našao Kim, koji je ubacio loptu u mrežu Portugalaca. Ipak, sudija je pokazao da je u pitanju ofsajd, što je kasnije i potvrđeno. Ostalo je 0:0.

Ipak, u 27. minutu sudija nije imao šta da pokaže, Južna Koreja je došla do 1:1. Strelac je bio Kim, defanzivac azijske selekcije, koji je iskoristio grešku Ronalda prilikom kornera i zatresao mrežu protivnika.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cv

02.12.2022 17:38

Ovo je postalo "bezobrazluk" ali legitiman. Pa, da su htjeli dobili bi ih 3:0

ODGOVORITE