Голман Камеруна избачен са СП уочи дуела са Србијом

Пред меч Камеруна и Србије избио је скандал у тиму ове афричке државе, пошто је Андре Онана избачен из екипе!

Спорт 29.11.2022 | 15:34
Голман Камеруна избачен са СП уочи дуела са Србијом

Први голман Интера и можда и највећа звијезда репрезентације није се нашла на голу "лавова", а послије свега се огласио селектор Ригоберт Сонг који је објаснио своје разлоге за такву одлуку.

Сада је своју верзију приче у званичном саопштењу дао и сам Андре Онана. Он је нагласио да је увијек давао све од себе играјући за национални тим и да жели све најбоље својим саиграчима у мечу са Бразилом у посљедњем колу групне фазе, а онда је одлетио из Катара за Париз!

Ово је његово саопштење: 

"Желим да искажем моју љубав према држави и националном тиму. Јуче ми није било дозвољено да будем на терену и да помогнем Камеруну, као што ја увијек радим, како би се достигли циљеви тима.

Увијек сам се понашао тако да сам на прво мјесто стављао добробит екипе. Свом својом снагом и енергијом сам приступио рјешавању проблема и налажењу рјешења који се сваком фудбалеру дешавају, али са друге стране није било жеље. Било је момената у којима је било тешко уклопити се.

Како год, ја поштујем и подржавам одлуке људи на челу нашег тима и државе. Дајем сву своју снагу саиграчима јер смо показали да можемо да одемо јако далеко у овом такмичењу.

Вриједности које промовишем као фудбалер и као особа су оне које ме одређују и које ми је породица усадила од дјетињства. Играње за Камерун је увијек било привилегија. Нација увијек на првом мјесту. Хвала вам", стоји у његовом званичном саопштењу. 

Онана је 2016. године дебитовао за Камерун и до сада је одиграо 36 мечева за национални тим, а на голу га је у дуелу са Србијом замијенио 29-годишњи Девис Епаси коме је то био тек пети меч у националном тиму.

Онана је због игара за национални тим био и суспендован на годину дана пошто је у фебруару 2021. пао на допинг тесту, испоставиће се на крају због пилула његове дјевојке које је случајно попио.

(Мондо   Фото: Профимедиа)

Коментари / 0

Оставите коментар