Golman Kameruna izbačen sa SP uoči duela sa Srbijom

Pred meč Kameruna i Srbije izbio je skandal u timu ove afričke države, pošto je Andre Onana izbačen iz ekipe!

Sport 29.11.2022 | 15:34
Golman Kameruna izbačen sa SP uoči duela sa Srbijom

Prvi golman Intera i možda i najveća zvijezda reprezentacije nije se našla na golu "lavova", a poslije svega se oglasio selektor Rigobert Song koji je objasnio svoje razloge za takvu odluku.

Sada je svoju verziju priče u zvaničnom saopštenju dao i sam Andre Onana. On je naglasio da je uvijek davao sve od sebe igrajući za nacionalni tim i da želi sve najbolje svojim saigračima u meču sa Brazilom u posljednjem kolu grupne faze, a onda je odletio iz Katara za Pariz!

Ovo je njegovo saopštenje: 

"Želim da iskažem moju ljubav prema državi i nacionalnom timu. Juče mi nije bilo dozvoljeno da budem na terenu i da pomognem Kamerunu, kao što ja uvijek radim, kako bi se dostigli ciljevi tima.

Uvijek sam se ponašao tako da sam na prvo mjesto stavljao dobrobit ekipe. Svom svojom snagom i energijom sam pristupio rješavanju problema i nalaženju rješenja koji se svakom fudbaleru dešavaju, ali sa druge strane nije bilo želje. Bilo je momenata u kojima je bilo teško uklopiti se.

Kako god, ja poštujem i podržavam odluke ljudi na čelu našeg tima i države. Dajem svu svoju snagu saigračima jer smo pokazali da možemo da odemo jako daleko u ovom takmičenju.

Vrijednosti koje promovišem kao fudbaler i kao osoba su one koje me određuju i koje mi je porodica usadila od djetinjstva. Igranje za Kamerun je uvijek bilo privilegija. Nacija uvijek na prvom mjestu. Hvala vam", stoji u njegovom zvaničnom saopštenju. 

Onana je 2016. godine debitovao za Kamerun i do sada je odigrao 36 mečeva za nacionalni tim, a na golu ga je u duelu sa Srbijom zamijenio 29-godišnji Devis Epasi kome je to bio tek peti meč u nacionalnom timu.

Onana je zbog igara za nacionalni tim bio i suspendovan na godinu dana pošto je u februaru 2021. pao na doping testu, ispostaviće se na kraju zbog pilula njegove djevojke koje je slučajno popio.

(Mondo   Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar