Словенија: Логар и Мусар иду у други круг избора

- Кандидат Словенске демократске странке (СДС) Анже Логар води у првом кругу председничких избора у Словенији са 33,75 одсто освојених гласова, а на другом месту је независна кандидаткиња Наташа Пирц Мусар са освојених 27 одсто гласова, показују прелиминарни резултати након скоро 60 одсто пребројаних гласова.

Свијет 23.10.2022 | 20:57
Словенија: Логар и Мусар иду у други круг избора

Уколико се ситуација не промени, Логар, иначе бивши министар спољних послова, и Мусар, ићи ће у други круг председничких избора.

На трећем месту је кандидат владајућег Покрета слободе и Социјалних демократа Милан Беглез са освојених 15,78 одсто гласова, показују прелиминарни резултати на основу пребројаних 59,25 одсто гласачких листића, а преноси словеначко Дело.

У Словенији су данас и одржани председнички избори, седми по реду од стицања независности, а ако се буде ишло у други круг, он ће бити одржан 13. новембра.

Словеначки бирачи су, између седам кандидата, бирали наследника актуелног председника Борута Пахора, коме други мандат истиче у децембру и по Уставу више нема права да се кандидује.

Биралишта у Словенији затворила су се вечерас у 19 часова.

Истраживања јавног мњења су показала да би за избор новог председника био неопходан други круг.

(Тањуг Фото: АП)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ана

23.10.2022 19:57

Нема бројања до богојављења, нема галаме.... Ја, гдје ми живимо, јадна нам мајка. Ови хиљаду година недају да се изгласа нормалан изборни закон и да гласамо као сав нормалан свијет. А ви погађајте сад зашто недају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2022 20:09

Тацно тако. Ево свагдје постоји други круг па изволите

Name

Маре

24.10.2022 18:42

Ја сам увјек за баке и декице, некако здраво и стабилно делују од младзих, кад купујем цвеце у цветлицарни, увјек узмем увенеле, јер изгледају лепсе, а и дуго це да трајати, а овенеле рузе су моц стабилности, да видите како уверено и стабилно стоје у мојој вази, сви се диве.

ОДГОВОРИТЕ