Slovenija: Logar i Musar idu u drugi krug izbora

- Kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS) Anže Logar vodi u prvom krugu predsedničkih izbora u Sloveniji sa 33,75 odsto osvojenih glasova, a na drugom mestu je nezavisna kandidatkinja Nataša Pirc Musar sa osvojenih 27 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati nakon skoro 60 odsto prebrojanih glasova.

Svijet 23.10.2022 | 20:57
Slovenija: Logar i Musar idu u drugi krug izbora

Ukoliko se situacija ne promeni, Logar, inače bivši ministar spoljnih poslova, i Musar, ići će u drugi krug predsedničkih izbora.

Na trećem mestu je kandidat vladajućeg Pokreta slobode i Socijalnih demokrata Milan Beglez sa osvojenih 15,78 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu prebrojanih 59,25 odsto glasačkih listića, a prenosi slovenačko Delo.

U Sloveniji su danas i održani predsednički izbori, sedmi po redu od sticanja nezavisnosti, a ako se bude išlo u drugi krug, on će biti održan 13. novembra.

Slovenački birači su, između sedam kandidata, birali naslednika aktuelnog predsednika Boruta Pahora, kome drugi mandat ističe u decembru i po Ustavu više nema prava da se kandiduje.

Birališta u Sloveniji zatvorila su se večeras u 19 časova.

Istraživanja javnog mnjenja su pokazala da bi za izbor novog predsednika bio neophodan drugi krug.

(Tanjug Foto: AP)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ana

23.10.2022 19:57

Nema brojanja do bogojavljenja, nema galame.... Ja, gdje mi živimo, jadna nam majka. Ovi hiljadu godina nedaju da se izglasa normalan izborni zakon i da glasamo kao sav normalan svijet. A vi pogađajte sad zašto nedaju.

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2022 20:09

Tacno tako. Evo svagdje postoji drugi krug pa izvolite

Name

Mare

24.10.2022 18:42

Ja sam uvjek za bake i dekice, nekako zdravo i stabilno deluju od mladzih, kad kupujem cvece u cvetlicarni, uvjek uzmem uvenele, jer izgledaju lepse, a i dugo ce da trajati, a ovenele ruze su moc stabilnosti, da vidite kako uvereno i stabilno stoje u mojoj vazi, svi se dive.

ODGOVORITE