Крвопролиће у ноћном клубу у Ослу

Двије особе су убијене, а 14 је рањено рано јутрос у пуцњави у ноћном клубу и оближњим улицама у Ослу, главном граду Норвешке, саопштила је полиција.

Свијет 25.06.2022 | 08:18
Крвопролиће у ноћном клубу у Ослу

Како је наведено, у 1.19 сати полиција је добила више дојава о пуцњави у центру града, а по доласку на лице мјеста нападач је брзо савладан, преноси Ројтерс.

– Потврђено је да су двије особе мртве – навела је полиција у Ослу у објави на Твитеру.

Око 14 особа је пребачено у болницу, од којих је неколико задобило тешке повреде, саопштила је полиција.
Мјесто злочина се протезало на више локација ,од клуба “Лондон паб” преко још једног клуба у близини, као и околних уличица, а у једној од њих је убица убрзо ухапшен, само неколико минута након отварања ватре, рекао је званичник полиције Тор Барстад за новине Афтенпостен.
Лондон Пуб је популаран геј бар и ноћни клуб у центру Осла.

– Видио сам мушкарца с торбом у руци. Извукао је пиштољ и почео да пуца – саопштио је новинар Олав Ренеберг, који је свједок пуцњаве.

Један свједок који се затекао у “Лондон Пубу” казао је за НРК да га је погодио комад стакла.
– Био сам на тераси када је кренуло. Чуо сам хитац и одмах потом ме погодила стаклена крхотина. Затим је услиједило још пуцњева па сам побјегао унутра и покушао повући што је више људи за собом. Људима испочетка није било јасно што се догађа, а онда је настала паника – изјавио је.

Једна жена је за лист Верденс Ганг посвједочила да је нападач прецизно циљао своје мете, преноси Јутарњи лист.

– Када сам схватила да је ситуација озбиљна, потрчала сам. Видјела сам мушкарца прекривеног крвљу како непомично лежи на поду – рекла је.

Други свједок је устврдио да је видио “много” људи на поду с повредама на подручју главе.
Засад није познат мотив овог напада у главном граду Норвешке, гдје је била планирана геј парада за суботу, наводи Ројтерс.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

♥️♥️

25.06.2022 06:46

Неузвраћена љубав.Убица је пуцао у популарном гаy клубу Лондон пуб.

ОДГОВОРИТЕ