Водена стихија у Чачку носила све пред собом

Јако олујуно невреме које је синоћ погодило околину Чачка током ноћи изазвало је праву катастрофу у околини овог града. Око три сата након поноћи дошло је до изливања реке Каменице у селу Јанчићи, а водена стихија носила је све пред собом.

Србија 12.06.2022 | 11:40
Водена стихија у Чачку носила све пред собом

- Само је одјендом кренула страшна бујица, ово је незапамћено у нашем селу. Каменица је носила све пред собом усред ноћи. Огромна материјална штета је причињена на локалним путевима који су потпуно под водом, а уништене су и поједине викендице као и доста воћњака који су се налазили уз реку - каже за РИНУ Остоја Мирић, мештанин Јанчића.



Према првим информацијама са терена из појединих кућа евакуисани су и мештани, а током ноћи житељи из одређених делова села су једва спасили и живу главу.
Обилна киша и невреме у раним јутарњим сатима погодили су и села горњомиламовачког краја. На удару су се нашли Богданица, Гојна Гора, Душковци. Срушена су и два моста, а највише је страдала кућа ветеринара Недељка Чоловића у којој се налазила и његова непокретна супруга.

И Братислав Зечевић из Цивилне заштите Чачак, потврдио је да се река Каменица излила на више локације.
- У селима Јанчићи, Пријевор и Цагање поплављене су куће које су поред речног корита. У Миоковцима се срушио мост на Чемерници, он иначе повезује Горњу Горевницу и Миоковце. Јутрос у шест сати ватрогасци спасиоци су евакуисали жену из Пријевора - рекао је Зечевић за Нова.рс.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар