Vodena stihija u Čačku nosila sve pred sobom

Jako olujuno nevreme koje je sinoć pogodilo okolinu Čačka tokom noći izazvalo je pravu katastrofu u okolini ovog grada. Oko tri sata nakon ponoći došlo je do izlivanja reke Кamenice u selu Jančići, a vodena stihija nosila je sve pred sobom.

Srbija 12.06.2022 | 11:40
Vodena stihija u Čačku nosila sve pred sobom

- Samo je odjendom krenula strašna bujica, ovo je nezapamćeno u našem selu. Кamenica je nosila sve pred sobom usred noći. Ogromna materijalna šteta je pričinjena na lokalnim putevima koji su potpuno pod vodom, a uništene su i pojedine vikendice kao i dosta voćnjaka koji su se nalazili uz reku - kaže za RINU Ostoja Mirić, meštanin Jančića.



Prema prvim informacijama sa terena iz pojedinih kuća evakuisani su i meštani, a tokom noći žitelji iz određenih delova sela su jedva spasili i živu glavu.
Obilna kiša i nevreme u ranim jutarnjim satima pogodili su i sela gornjomilamovačkog kraja. Na udaru su se našli Bogdanica, Gojna Gora, Duškovci. Srušena su i dva mosta, a najviše je stradala kuća veterinara Nedeljka Čolovića u kojoj se nalazila i njegova nepokretna supruga.

I Bratislav Zečević iz Civilne zaštite Čačak, potvrdio je da se reka Кamenica izlila na više lokacije.
- U selima Jančići, Prijevor i Caganje poplavljene su kuće koje su pored rečnog korita. U Miokovcima se srušio most na Čemernici, on inače povezuje Gornju Gorevnicu i Miokovce. Jutros u šest sati vatrogasci spasioci su evakuisali ženu iz Prijevora - rekao je Zečević za Nova.rs.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar