До поскупљења струје ће доћи сигурно на јесен

Из Електропривреде и Министарства енергетике и рударства је у претходним данима више пута поручено да у Републици Српској неће доћи до поскупљења електричне енергије. Међутим представници опозиције сматрају да ће грађани ускоро плаћати веће рачуне за струју, међутим како наводе, чека се да прођу избори.

Република Српска 31.05.2022 | 20:10
До поскупљења струје ће доћи сигурно на јесен

У Републици Српској неће бити поскупљења електричне енергије, рекао је недавно директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић.

Изјаве да неће доћи до поскупљења струје за потрошаче у Српској су у најмању руку чудне, кажу представници опозиције.

Из Социјалистичке партије Српске наводе да је и те како извјесно да ће доћи до повећања износа рачуна за струју које плаћају грађани.

Међутим, како наводе, то ће се десити након предстојећих избора.

Максим Скоко (СПС), који је предсједник скупштинског одбора за привреду каже да ће се поскупљење десити кроз захтјев за повећање цијене мрежарине, што ће на крају да повећа рачуне грађанима.

"То што се обећава да неће доћи до повећања цијене електричне енерегије, али ће вјероватно доћи до промјена цијена мрежарине то грађанима не значи ништа, јер њима није битно који дио рачуна за струју ће бити повећан, ако грађани буду за потрошњу струје морали да  издвајају више новца", каже Скоко.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лука, Бања Лука

31.05.2022 18:26

Неће струја поскупити, али да ли ће је бити, то не гарантујем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

31.05.2022 18:58

Е је.., ће те маму своју па није народ ваша слуга да вам ми плаћамо кредите, чим зима ја одох код дјеце која су у вашем мрском западу… и још нешто живим за тај дан кад ће ово све са стане пропадне близу смо. Невријединова република српска но за шта да се ми будемо борили за Додикове унуке моји су Њемачкој а тако и већина нас патимо док они уживају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струјко

31.05.2022 19:07

И треба да поскупи струја. Ако мозе нека подигну цијену дупло зато сто је народ луд кад бира овакву власт и лоповију. Да знате само колико се само у електробијељини краде. Овај директор Михајловиц само за један мјесец настима 20 директних споразума за јавне набавке. Тако прицају људи из надзорног одбора. А сто носи паре додином куму у Индјију то је посебна пљацка. Тако бар прица његова снеза јовиц. Било је у електробн свакаквих директора али овај их је све зезнуо. Драган Андјелиц је био најбољи директор. Док је био он било је и за раднике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган ст

31.05.2022 20:37

Ја вам нецу платити натаси ивановиц 10 бетонски бандера за викендицу крај дрине у роцевицу код Зворника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жодри

31.05.2022 21:16

Ееххх кад би опозиција побједила а ја се надам да хоце па да не долази до ових поскупљења... Видјецемо па цемо прокоментарисати кад дође вријеме јер ниста друго нисмо у стању и могуцности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

31.05.2022 22:18

Наравно,одмах након избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

01.06.2022 10:00

Када опозиција победи,струја ће појефтинити.

ОДГОВОРИТЕ