Do poskupljenja struje će doći sigurno na jesen

Iz Elektroprivrede i Ministarstva energetike i rudarstva je u prethodnim danima više puta poručeno da u Republici Srpskoj neće doći do poskupljenja električne energije. Međutim predstavnici opozicije smatraju da će građani uskoro plaćati veće račune za struju, međutim kako navode, čeka se da prođu izbori.

Republika Srpska 31.05.2022 | 20:10
Do poskupljenja struje će doći sigurno na jesen

U Republici Srpskoj neće biti poskupljenja električne energije, rekao je nedavno direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Izjave da neće doći do poskupljenja struje za potrošače u Srpskoj su u najmanju ruku čudne, kažu predstavnici opozicije.

Iz Socijalističke partije Srpske navode da je i te kako izvjesno da će doći do povećanja iznosa računa za struju koje plaćaju građani.

Međutim, kako navode, to će se desiti nakon predstojećih izbora.

Maksim Skoko (SPS), koji je predsjednik skupštinskog odbora za privredu kaže da će se poskupljenje desiti kroz zahtjev za povećanje cijene mrežarine, što će na kraju da poveća račune građanima.

"To što se obećava da neće doći do povećanja cijene električne eneregije, ali će vjerovatno doći do promjena cijena mrežarine to građanima ne znači ništa, jer njima nije bitno koji dio računa za struju će biti povećan, ako građani budu za potrošnju struje morali da  izdvajaju više novca", kaže Skoko.

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Luka, Banja Luka

31.05.2022 18:26

Neće struja poskupiti, ali da li će je biti, to ne garantujem!

ODGOVORITE
Name

Rade

31.05.2022 18:58

E je.., će te mamu svoju pa nije narod vaša sluga da vam mi plaćamo kredite, čim zima ja odoh kod djece koja su u vašem mrskom zapadu… i još nešto živim za taj dan kad će ovo sve sa stane propadne blizu smo. Nevrijedinova republika srpska no za šta da se mi budemo borili za Dodikove unuke moji su Njemačkoj a tako i većina nas patimo dok oni uživaju!

ODGOVORITE
Name

Strujko

31.05.2022 19:07

I treba da poskupi struja. Ako moze neka podignu cijenu duplo zato sto je narod lud kad bira ovakvu vlast i lopoviju. Da znate samo koliko se samo u elektrobijeljini krade. Ovaj direktor Mihajlovic samo za jedan mjesec nastima 20 direktnih sporazuma za javne nabavke. Tako pricaju ljudi iz nadzornog odbora. A sto nosi pare dodinom kumu u Indjiju to je posebna pljacka. Tako bar prica njegova sneza jovic. Bilo je u elektrobn svakakvih direktora ali ovaj ih je sve zeznuo. Dragan Andjelic je bio najbolji direktor. Dok je bio on bilo je i za radnike.

ODGOVORITE
Name

Dragan st

31.05.2022 20:37

Ja vam necu platiti natasi ivanovic 10 betonski bandera za vikendicu kraj drine u rocevicu kod Zvornika

ODGOVORITE
Name

Žodri

31.05.2022 21:16

Eehhh kad bi opozicija pobjedila a ja se nadam da hoce pa da ne dolazi do ovih poskupljenja... Vidjecemo pa cemo prokomentarisati kad dođe vrijeme jer nista drugo nismo u stanju i mogucnosti...

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

31.05.2022 22:18

Naravno,odmah nakon izbora.

ODGOVORITE
Name

OO7

01.06.2022 10:00

Kada opozicija pobedi,struja će pojeftiniti.

ODGOVORITE