Радан Остојић из Бијељине нови предсједник БОРС-а

Након што је Миломир Савчић разријешен са мјеста предсједника, на данашњој сједници Скупштине Борачке организације Републике Српске за новог предсједника узабран је Радан Остојић из Бијељине.

Република Српска 31.05.2022 | 19:11
Радан Остојић из Бијељине нови предсједник БОРС-а

За Радана Остојића је гласало 78 од присутних 122 делегата Скупштине Борачке организације. Нови предсједник је истакао да ће се залагати за јединство БОРС-а и да га у рјешавању проблема разједињености чека велики посао. 

"Да би се могло рјешавати основно питање и основни програмски циљеви а то је побољшање положаја и побољшање услова живота борачких категорија, предуслов је да се среди стање у Борачкој организацији, значи први мој задатак и циљ јесте, да би уопште могли да се боримо за побољшање положаја, јесте да што прије средимо односе у Борачкој организацији, да дефинишемо та питања и те приоритете којим морамо да се бавимо и да идемо према институцијама система да тражимо и захтијевамо рјешавање тих проблема“, истакао је Остојић.

Када је у питању непозива оставка коју је поднио предсједник Предсједништва Борачке организације Александар Савић, Остојић истиче да је Савић нелегално изабран и да се већ дуже вријеме у Борачкој организацији крше правила што доводи до разједињености. Остојић је казао да Савића и даље сматра чланом Предсједништва и да ће разговарати са њим. 

"Једноставно се урадило да се створи нека већина у Предсједништву, онда је у Предсједништву смијењен на нелегалан начин и Рогић, онда је изабран на нелегалан начин Ацо Савић, и онда је то ишло, што сам вам рекао све се крши, крши, крши и ево дошло је до чега је дошло. Ацо Савић, синоћ је организована сједница Предсједништва и по мојој информацији они су Ацу Савића смијенили на сједници Предсједништва која је била синоћ. Сматрам да је Ацо и даље члан Предсједништва, сматрам да треба да долази на сједнице и ево први кажем пружићу руку и њему да разговарам с њим“, наводи Остојић.

Данашњу сједницу Скупштине напустило је неколико десетина делегата, након што није усвојен приједлог да се са дневног реда скине опозив, сада већ бившег предсједника БОРС-а Миломира Савчића.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драган. Ст

31.05.2022 17:56

Знаци поново политика.. А борцима сипак.. Као и на сједници нсрс.. Комисија це утвдити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гладни борац са 65 година

31.05.2022 18:58

Очистити прво редове од лажних бораца.Мора се наћи начин,и да се такви јавно прозову.Систем Милорада Додика је растурио борачку организацију на парампарчад и лако њоме манипулише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

31.05.2022 20:44

Незнам какав ће бити и да ли ће се истински борити за борачка питања, али је битно да је избор дошао из борачке организације, а не из власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

31.05.2022 21:24

А гдје је Гагић? Једини прави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

31.05.2022 21:30

Постен, културан, сколован, постован, породицан.... Борице се да уједини све и побољса полозај организације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни РС

01.06.2022 08:47

А наруцито сколован...јесте другови из разреда вас двоица ???

Name

р.васиц

01.06.2022 12:11

Е моји Срби. И борачку организацију растуристе. Мада ту има најмање бораца а највише политичких плитрона.

ОДГОВОРИТЕ