Radan Ostojić iz Bijeljine novi predsjednik BORS-a

Nakon što je Milomir Savčić razriješen sa mjesta predsjednika, na današnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske za novog predsjednika uzabran je Radan Ostojić iz Bijeljine.

Republika Srpska 31.05.2022 | 19:11
Radan Ostojić iz Bijeljine novi predsjednik BORS-a

Za Radana Ostojića je glasalo 78 od prisutnih 122 delegata Skupštine Boračke organizacije. Novi predsjednik je istakao da će se zalagati za jedinstvo BORS-a i da ga u rješavanju problema razjedinjenosti čeka veliki posao. 

"Da bi se moglo rješavati osnovno pitanje i osnovni programski ciljevi a to je poboljšanje položaja i poboljšanje uslova života boračkih kategorija, preduslov je da se sredi stanje u Boračkoj organizaciji, znači prvi moj zadatak i cilj jeste, da bi uopšte mogli da se borimo za poboljšanje položaja, jeste da što prije sredimo odnose u Boračkoj organizaciji, da definišemo ta pitanja i te prioritete kojim moramo da se bavimo i da idemo prema institucijama sistema da tražimo i zahtijevamo rješavanje tih problema“, istakao je Ostojić.

Kada je u pitanju nepoziva ostavka koju je podnio predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Aleksandar Savić, Ostojić ističe da je Savić nelegalno izabran i da se već duže vrijeme u Boračkoj organizaciji krše pravila što dovodi do razjedinjenosti. Ostojić je kazao da Savića i dalje smatra članom Predsjedništva i da će razgovarati sa njim. 

"Jednostavno se uradilo da se stvori neka većina u Predsjedništvu, onda je u Predsjedništvu smijenjen na nelegalan način i Rogić, onda je izabran na nelegalan način Aco Savić, i onda je to išlo, što sam vam rekao sve se krši, krši, krši i evo došlo je do čega je došlo. Aco Savić, sinoć je organizovana sjednica Predsjedništva i po mojoj informaciji oni su Acu Savića smijenili na sjednici Predsjedništva koja je bila sinoć. Smatram da je Aco i dalje član Predsjedništva, smatram da treba da dolazi na sjednice i evo prvi kažem pružiću ruku i njemu da razgovaram s njim“, navodi Ostojić.

Današnju sjednicu Skupštine napustilo je nekoliko desetina delegata, nakon što nije usvojen prijedlog da se sa dnevnog reda skine opoziv, sada već bivšeg predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dragan. St

31.05.2022 17:56

Znaci ponovo politika.. A borcima sipak.. Kao i na sjednici nsrs.. Komisija ce utvditi

ODGOVORITE
Name

Gladni borac sa 65 godina

31.05.2022 18:58

Očistiti prvo redove od lažnih boraca.Mora se naći način,i da se takvi javno prozovu.Sistem Milorada Dodika je rasturio boračku organizaciju na paramparčad i lako njome manipuliše.

ODGOVORITE
Name

Idealno

31.05.2022 20:44

Neznam kakav će biti i da li će se istinski boriti za boračka pitanja, ali je bitno da je izbor došao iz boračke organizacije, a ne iz vlasti...

ODGOVORITE
Name

Kole

31.05.2022 21:24

A gdje je Gagić? Jedini pravi!

ODGOVORITE
Name

Kolega

31.05.2022 21:30

Posten, kulturan, skolovan, postovan, porodican.... Borice se da ujedini sve i poboljsa polozaj organizacije

ODGOVORITE
Name

Crni RS

01.06.2022 08:47

A narucito skolovan...jeste drugovi iz razreda vas dvoica ???

Name

r.vasic

01.06.2022 12:11

E moji Srbi. I boračku organizaciju rasturiste. Mada tu ima najmanje boraca a najviše političkih plitrona.

ODGOVORITE