Ненад упутио сину поруку, вјерује да је жив

Хрватска полиција у понедељак долази у Београд и према речима оца несталог младића није упућен у то да ли су нашли несто ново корисно за истрагу и да ће знати након састанка са инспекторима.

Регион 30.01.2022 | 13:21
Ненад упутио сину поруку, вјерује да је жив

Младић из Сплита Матеј Периш (27) нестао је, у ноћи између 30. и 31. децембра, када је оставио своје другове у београдском клубу "Готик" и највећа мистерија која мучи његовог оца Ненада Периша ових дана јесте то где му је син. У изјави за Телеграф.рс несрећни отац каже да се истрага није много померила претходних дана и да му две ствари нису јасне - где је желео да оде Матеј и зашто се вратио ка Сави када му је она била испред.

Отац несталог Сплићанина каже да, иако је прошло месец дана, мисли да је "Матеј жив". Да је сигуран да има могућност он би њега или неког другог позвао и јавио се. Желео би да искористи тренутак и каже сину да:

- Он зна свог тату. Њему не требам ништа поручити. Матеј зна свог тату и зна да га нећу ништа питати већ да ћемо ићи кући - каже Ненад Периш за Телеграф.рс, а сузе и бол који осећа не може да прикрије. Има право да као отац верује да ће сина након свега загрлити и повести у дом у Хрватску где му се налазе сестре и мајка.

- Прошло је 30 дана, а нико не зна где је тачно мој син. Оно што ми је за сада познато јесте да је мобилни у реци био и да је дошао до Великог ратног острва. Немамо слику Матејевог ни уласка ни изласка из воде. Оно што сам ја видео гледајући камере приметио сам да је мој Матеј три пута заустављао такси. Са двојицом није комуницирао, већ само са трећим таксистом који му одбија вожњу. То ми говори да је он дефинитивно негде хтео отићи. Такси му је требао - тврди Периш и каже да "све у вези телефона говори да је Матеј у реци".

Онда ми није јасно зашто је желео негде отићи, имао је реку испред локала - пита се Ненад Периш.

Како сам каже у петак га је позвала хрватска полиција и обавестила га да долазе у Београд. Да ли су они нашли неке доказе који могу решити мистерију "Матеј", Периш није упућен, јер се такве ствари не саопштавају телефоном.

- Полиција ме је обавестила да ће претресати Велико ратно острво. Колико знам то су радили и пре дроновима. Инспектори су ми објаснили да је острво у депресији у односу на Саву. Након претраге рекли су ми да нису пронашли ништа што би променило даљи тог истраге. То острво ми је дало наду да ће можда нешто открити везано за мог Матеју - додаје Периш.

- У контакту сам са његовим пријатељем. Чуо сам се јуче са једним од њих. Ни они не знају шта је са Матејом. Тужни су као и ја, али не знају шта се догодило то вече  у "Готику".

- Снимак Матеје поред реке мени ништа не значи. По томе не бих закључио да је мој син скочио у реку. Међутим, његов мобилни телефон указује да би то могло бити.

(Телеграф.рс/фото: Милан Марициц/АТАИмагес)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Зоки

30.01.2022 12:36

Ппритиснути пријатеље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

31.01.2022 09:18

Имањаце надамо се и Богу молимо да ти се та зеља оствари.

Name

Једино решење

30.01.2022 13:32

Позовите господина Тому Фила и он ће вам помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2022 14:51

Будале попут тебе ,које не знају шта значи створити живот,.....само овако могу коментарисати.....срам нека те је!

Name

Ре-ре

30.01.2022 15:02

Теби што ме назва будалом да кажем, да си већа будала од мене. Па будало једна Тома Фила је највећи и најјачи адвокат на простору Балкана. Тома је упутио истрагу у родбину из које је био убица оне породице у Алексинцу. А ти и не знаш које Тома Фила.

Name

Неђо.30.01.2022

30.01.2022 15:45

Чиме се паметан стиди,будаласе поноси.

Name

Истина

30.01.2022 13:55

Пријатељи знају доста али цуте.А Матејев нестанак нису одмах пријавили зато сто су мислили да је он са Мајом па немају ста пријављивати.Маја је кљуц рјесења,она све зна и уцесник је догађаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталија

30.01.2022 14:18

Бозе, дај родитељима снаге да издрзе нестанак њиховог сина и молим се драгом Богу да се појави зив и здрав. Али не разумијем његове пријатеље да се нису забринули и интересовали гдје им је отисао пријатељ. Мислим да они ипак знају више од полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мина

30.01.2022 14:30

Е господине нису му то пријатељи никакви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштовани господине,

30.01.2022 16:01

Свим срцем молим Бога,да пронађете свог Матеја здравог и живог,јер,разумијем ваш бол.Пријатељи,ако се тако могу назвати,уколико се утврди да су прикрили и један детаљ пресудан истрази,требали би бити осуђени примјереним казнама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

30.01.2022 18:12

Дај Боже да се Матеј појави жив и здрав да обрадује своје родитеље а и све оне који то желе да је Матеј Жив и здрав ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ли је?

30.01.2022 18:26

Цини се из свега да је Матеј био,осим сто је радио за њу,и заљубљен у Мају,а она га је вукла за нос,ријетко била с њим.(сто би крили везу).А проводила се по БГ са тим својим богатим клијентима??? А и Матејев отац слути све сто не смије реци,јер мафија је мафија.Засто полиција њен телефон не прецесља детаљно,она све зна ста је било,ко је стити,кад смо и ми лаици сконтали то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај

30.01.2022 18:44

Бозе,господине Перис,да пронадјете свога сина зивог и здравог.